1  

Prevajalska agencija Alkemist

info marketing - petek, julij 05, 2013

Prevajalska agencija z dolgoletno tradicijo

Prevajanje besedil ni mačji kašelj in tega se mora zavedati vsak prevajalec in prevajalska agencija. Žal pa se vedno pogosteje dogaja, da se ljudje zaradi različnih razlogov (navadno je to smešno nizka cena) odločajo za posameznike (redkeje je to agencija za prevajanje), ki niso strokovno usposobljeni. Zato vam svetujemo, da si pred odločitvijo za prevod pogledate, kakšne so storitve, ki jih ponuja prevajalec, preverite reference ali se dogovorite za testno prevajanje besedil. Po takšnem kratkem sestavku boste relativno dobro lahko ocenili, kakšne storitve vam prevajalska agencija lahko ponudi. Posebna kategorija so seveda sodni prevodi in tolmačenje, ki jih lahko opravljajo le sodno zapriseženi prevajalci.

 

Prevajalska agencija Alkemist in prevajanje besedil

Veseli smo, da se naša prevajalska agencija lahko pohvali s skoraj 600 prevajalci, zato vam lahko ponudimo pestro paleto prevodov v kar 110 jezikov. Vsi naši prevajalci imajo ustrezno izobrazbo, držimo pa se tudi pravila, da z njimi sodelujemo le, če imajo več kot 3 leta delovnih izkušenj. Vsak prevod pregleda tudi naravni govorec, tako da je resnično prilagojen kulturi in navadam, ki veljajo v določeni državi. Prevajalska agencija Alkemist opravlja prevajanje besedil z različnih področij (gospodarstvo, medicina, farmacija, računalništvo, tehnične stroke, marketing, leposlovje, dokumenti EU, letna poročila, spletne strani, sodni prevodi …).

 

Agencija za prevajanje in sodni prevodi

Med najtežje oblike prevajanja besedil in tolmačenja zanesljivo spadajo sodni prevodi. Naša agencija za prevajanje ima na voljo kar nekaj sodnih prevajalcev, ki lahko tovrstne storitve opravljajo. Sodno zapriseženi prevajalci vsak prevod žigosajo in z vrvico zvežejo z izvirnikom, takšen prevod pa velja kot uradni dokument, zato ga lahko kot takega uporabite v Sloveniji in v tujini. Prevajalska agencija Alkemist ima na voljo tudi sodne tolmače za konsekutivno tolmačenje, tako da vam resnično lahko ponudimo popolno prevajalsko storitev. Na naši spletni strani lahko naredite tudi informativni izračun prevoda, ki pa ne vključuje popustov. Za natančno ceno nam pošljite dokument in dogovorili se bomo o vseh podrobnostih.

Prevajanje Alkemist

info marketing - petek, julij 05, 2013

Prevajanje in tolmačenje - prevajalska agencija Alkemist

Naša agencija za prevajanje si je kot enega izmed svojih ciljev zastavila zbliževanje različnih ljudi ter  izboljšanje poslovne, kulturne in osebne komunikacije med njimi, s čimer si želimo povečati razumevanje različnosti in sočloveka. Morda zveni nekoliko 'visokoleteče', a prevajanje niti najmanj ni le mehanično spreminjanje besed iz enega jezika v drugega. Je mnogo več kot to – oblikovanje sporočila z mislijo na zgodovinske, sociološke in kulturne značilnosti tako izvirnega kot ciljnega jezika. Da lahko to storimo, imamo za prevajanje in tolmačenje na voljo le vrhunske prevajalce, ki imajo najmanj 3 leta delovnih izkušenj in so, kar se jezika tiče, dodatno usposobljeni za prevajanje posameznih strokovnih področij.

 

Pisno prevajanje v 110 jezikov

Agencija za prevajanje Alkemist vam zagotavlja pisne prevode v 110 jezikov. Prevajamo besedila različnih strokovnih področji in imamo v ta namen zaposlene prevajalce, ki se ukvarjajo s posameznimi strokami in dobro poznajo ustrezno izrazoslovje. če je potrebno, poleg prevajalcev besedila pregledajo tudi strokovnjaki s posameznih področij. Prevajanje torej poteka po ustaljeni praksi, ki se je izkazala za najbolj učinkovito: poleg prevajalca vedno pregledajo besedilo še lektor, ki je naravni govorec, in vodja projekta. S tem zagotovimo svojim strankam resnično kakovosten prevod, s katerim  sebe ali svoje podjetje z veseljem predstavijo drugim. Tudi dobro prevajanje oziroma kakovosten pisni prevod je odraz kakovosti podjetja.

 

Konsekutivno in simultano tolmačenje

Poleg pisnega prevajanja je pomemben del naše ponudbe tudi tolmačenje. Izraz pomeni ustno prevajanje, ki ga prevajalec izvaja ob sogovorniku. Konsekutivno prevajanje oziroma tolmačenje pomeni, da se tolmač nahaja ob govorniku in sproti prevaja njegove besede po sklopih. Ko govorec zaključi z enim delom, pride na vrsto prevajanje. Simultano prevajanje pa zahteva tudi uporabo tehnične opreme, in sicer kabine ter brezžičnih slušalk. V tem primeru prevajalec sproti prevaja govorčeve besede.  Agencija za prevajanje Alkemist vam v ta namen nudi tudi izposojo celotne opreme, ki  je nujno potrebna za hkratno prevajanje v več jezikov, na primer na srečanjih, ki se jih udeležijo predstavniki z različnih delov sveta.


1