1  

Senzor gibanja

info marketing - petek, februar 28, 2014

Senzor gibanja je pomemben del protivlomne zaščite in kontrole pristopa

Senzor gibanjaV celotnem krogu oziroma sistemu zaščite objekta pred vlomi in nezaželenim vstopom imajo senzorji premikanja zelo pomembno vlogo. Ravno senzor gibanja namreč zazna premikanje oziroma spremembo, to sporoči alarmni centrali in s tem sproži akcijo. V podjetju Mobicom imamo na voljo različne vrste senzorjev, ki odgovarjajo specifičnim potrebam različnih uporabnikov: zunanji in notranji IR senzor gibanja, mikrovalovni in dvojni senzor. Vsak izmed njih je primernejši za določene objekte, lahko pa je tudi del tako imenovane pametne inštalacije. Če želite svoj dom ali poslovni objekt zavarovati pred vlomi, je alarmni sistem, ki vključuje senzor premikanja in videonadzorne kamere, najzanesljivejša rešitev.

Kam naj bodo nameščeni senzorji premikanja?

Če želimo stavbo ali njen del res učinkovito zaščititi, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil o tem, kam namestiti senzor gibanja. Prvo pravilo je, da mora biti nameščen tako, da čim bolj pokriva celotno polje, kar je navadno med 180 in 230 cm visoko. Paziti je treba tudi, da mu pogleda ne zastirajo različni predmeti in da senzor premikanja ni usmerjen na premikajoče se stvari. Tudi te lahko namreč sprožijo alarm. IR senzor gibanja tudi ni primeren za pretirano vlažne prostore, na primer kopalnico, hkrati pa ne sme biti usmerjen neposredno v klimatske naprave, radiatorje, zavese in odbojne površine.

Senzorji premikanja

Senzor gibanja dvojne tehnologije

Poleg IR senzorja gibanja so v podjetju Mobicom na voljo tudi tako imenovani senzorji premikanja dvojne tehnologije. Namenjeni so zahtevnejšim razmeram in so izjemno zanesljivi. Združuje da elementa – infrardečega in mikrovalovnega, ki vsak opravljata svojo funkcijo. Prvi zazna spremembo v temperaturi, drugi pa vstop objekta. Senzor gibanja dvojne tehnologije ima tudi zaščito zoper prekrivanje senzorja, saj se tudi v tem primeru sproži alarm. Tovrstni senzorji premikanja so izjemno primerni za preprečevanje lažnih alarmov, na voljo pa so tako v različici za zunanje kot za notranje prostore.

Prevajalska agencija DigitPen

info marketing - sreda, februar 26, 2014

Kaj je dobra prevajalska agencija

Dobra prevajalska agencija poskrbi za kvaliteten, točen in pravočasen prevod besedila za različne namene. Profesionalno prevajanje najpogosteje vključuje prevajanje poslovne in pravne dokumentacije, povzetkov diplom in materiala za tržne namene, vendar se seznam tukaj ne zaključi. Pri prevajalski agenciji DigitPen smo ob zgoraj naštetem prevajali tudi raznovrstne brošure, jedilne liste, govore, življenjepise za tuj trg dela, članke iz različnih področji, navodila, leposlovje, priročnike in drugo. Dobra prevajalska agencija se ne omejuje na vrsto, težavnost ali količino besedila, temveč predstavlja institucijo, ki ji lahko popolnoma zaupate.

Kako poteka prevajanje pri prevajalski agenciji DigitPen?

Prevajalska agencija DigitPen

Vsako besedilo, ki ga prejmemo v prevajanje, zahteva pripravo in začeten premislek. Besedilo glede na področje dodelimo prevajalcu, ki ima s podobnimi besedili največ izkušenj. Formalno naj bi diploma iz prevajalstva sicer zagotavljala, da je posameznik usposobljen za opravljanje prevajalskega dela, vendar se je potrebno zavedati, da je poleg ustrezne izobrazbe za prevajanje potrebna tudi »kilometrina«. Pri prevajalski agenciji DigitPen zato vztrajamo le pri posameznikih, ki poleg izobrazbe izkazujejo tudi izkušnje in so pripravljeni opraviti test, s katerim lahko njegovo znanje ocenimo tudi v praksi.

Po določitvi ustreznega prevajalca za vaše besedilo, se le-ta še dodatno pozanima o terminologiji, ki je potrebna za prevajanje izbranega teksta. Po končanem prevodu se prevedeno besedilo ponovno vrne v prevajalsko agencijo, kjer prevod skupaj z originalom pošljemo še v lekturo. Tako še enkrat preverimo ustreznost ter natančnost prevoda.

Kakšna naj bo cena prevajanja?

Prevajanje 

Čeprav se morajo dandanes vse prevajalske agencije prilagajati trgu in nižati cene, je vseeno potrebno paziti, da cen ne spustimo pod nivo, pri katerem je delo še mogoče opraviti kvalitetno. Prevajanje je zahtevno delo, ki vzame veliko časa in zahteva tudi veliko miselnega napora. DZTPS priporoča 25 evrov na stran za prevod v slovenščino in 39 evrov na stran za prevod iz slovenščine v tuj jezik. Pri prevajalski agenciji DigitPen se zavedamo, da stranke le težko plačajo takšno ceno, zato le-te znižamo na račun lastne provizije do te mere, kot je to še mogoče, ter ponujamo prevajanje od 17 evrov na stran.

Prevajalska agencija DigitPen

K prevajalski agenciji DigitPen bi vas prepričali še z naslednjim:

 • zagotavljamo kvalitetne, strokovne in natančne prevode besedil v angleški, nemški, italijanski, francoski, španski, ruski, srbski, hrvaški, slovaški, poljski, češki in makedonski jezik,
 • v ceno prevajanja je vključena tudi lektura besedila,
 • cene naših prevodov so ugodne, a ne na račun kvalitete,
 • nudimo možnost neobveznega in informativnega izračuna cene,
 • prevode besedil vrnemo v dogovorjenem roku,
 • za nujne primere smo dosegljivi 24 ur na dan in čez vikend,
 • s prevajalsko agencijo DigitPen sodelujejo naravni govorci in domači strokovnjaki na področju prevajanja in lektoriranja, ki imajo ustrezno izobrazbo in večletne izkušnje s prevajanjem,
 • za storitvami prevajanja stojijo prijazni ljudje, ki prisluhnejo strankam in upoštevajo njihove želje in pričakovanja,
 • nenehno preverjamo kvalitete prevodov in lektur,
 • zagotavljamo anonimnost in varovanje podatkov,
 • ker nam zaupajo številne zadovoljne stranke!

Kamini

info marketing - sreda, februar 26, 2014

Kamini na drva in pelete

Razmišljate o tem, da bi v svojo dnevno sobo ali spalnico namestili kamin na pelete ali drva? Zbirate informacije o prednostih in slabostih takšne vrste ogrevanja? Naj vam pri tej odločitvi pomagamo: slabosti pravzaprav ni, prednosti pa je izjemno veliko. Kamini in kaminske peči so čudovita izbira, ki je ne boste nikoli obžalovali. Za vse vrste kaminov namreč velja, da prinesejo v dom neko prav posebno vzdušje – občutek topline in domačnosti. Morda v nas zbudijo neko prvinsko ljubezen in spoštovanje do ognja, ki je človeku že od najzgodnejših dni pomenil varnost in zavetje. Kamini, v katerih prasketa ogenj, ogrejejo vašo dušo in telo.

Kamin na drva

Kamin na drva 

V podjetju Eximma vam ponujamo več kot 50 vrst različnih kaminskih vložkov, zato boste med njimi zanesljivo našli takšnega, ki bo primeren za vaš dom. To klasično obliko ogrevanja so svetovno priznani proizvajalci, s katerimi sodelujemo, povzdignili na novo raven. Sodobni kamini združujejo prijetno vzdušje ognja z najnovejšimi tehnologijami in oblikovalsko eleganco. Kamini podjetij Ruegg, Piazzetta, MCZ in Montegrappa so vrhunskega videza, obenem pa tako kakovostno izdelani, da boste svoj dom ogrevali z njimi še dolga leta. Ker so bili ustvarjeni z mislijo na sodobnega človeka in njegove potrebe, se naši kamini prilagajajo načinu življenja in zahtevam po praktičnosti, ki jih večina postavlja na prvo mesto.

Kamin na pelete

Kamin na pelete 

Topline ognja v dnevni sobi pa vam ne pričara le kamin na drva, ampak jo omogoča tudi kamin na pelete. Gre za nekoliko sodobnejšo različico med kamini, ki ustreza tudi tistim uporabnikom, ki ne želite ali ne morete kuriti na drva. Nekaterim je ukvarjanje z drvmi v veliko veselje, medtem kot drugim predstavlja popolnoma odvečno delo. Za slednje so peleti odlična rešitev, saj zalogovnik omogoča še večje udobje, obenem pa takšni kamini nudijo vse prednosti ogrevanja z lesom. Če pa želite ogrevanje, ki ne zahteva drugega, kot priključitev na elektriko, vam nudimo tudi električne kamine, ki so primerni za popolnima vsak prostor.

Inštrukcije statistike

info marketing - ponedeljek, februar 24, 2014

Inštrukcije statistike in pomoč pri SPSS analizah

Inštrukcije statistikeD&S Inštrukcije nudi kakovostne inštrukcije statistike – tako teoretične osnove kot razlago že opravljenih analiz in interpretacij podatkov ter inštrukcije pri praktičnem delu s programom SPSS. Naloga statistike je izluščiti najboljšo informacijo iz razpoložljivih podatkov. Zbiranje podatkov je izhodišče za statistično delo, bodisi s pomočjo anketiranja bodisi s pomočjo sistematskega opazovanja, temu pa sledi povzemanje s pomočjo opisne statistike. Statistika se ukvarja z obdelavo, analizo, predstavitvijo množičnih pojavov v znanosti, gospodarstvu, industriji, kmetijstvu, zdravstvu, socialnem življenju, šolstvu, biologiji, prometu, trgovini, varstvu okolja in vseh geografskih vedah.

Za inštrukcije statistike je pomembno, da kandidatu razložimo, kako lahko preko podatkov, ki jih pridobimo na različne načine, napovemo ali razložimo nek pojav. Kandidat se mora naučiti formule in različne metode ter osvojiti njihovo uporabo. V ta namen mu je na voljo povzetek razlage osnovnih pojmov skupaj s formulami in primeri, če je le mogoče, pa vsakega posameznika tudi naučimo, kako na kalkulatorju uporabiti statistična orodja, s pomočjo katerih skrajšamo čas računanja.

 

Inštrukcije SPPS za poglobljeno spoznavanje statističnih pojmov in postopkov

Za vse, ki si želite podrobneje spoznati program SPSS, v D&S Inštrukcije nudimo tudi inštrukcije SPSS. Program SPSS je namenjen statistični obdelavi podatkov, inštrukcije SPSS pa vam bodo omogočile poglobljeno spoznavanje statističnih pojmov in postopkov. Naše inštrukcije SPSS-a so lahko namenjene obravnavi snovi, ki jo potrebujete za potrebe diplome, magisterija ali doktorata, lahko pa so namenjene tudi splošnemu usposabljanju, ki vam bo omogočalo osnovno samostojno uporabo programa.

 

Inštrukcije statistike – priprava na izpit iz statistike

Na naših fakultetah in visokih šolah se izpiti iz statistike precej razlikujejo. Inštrukcije statistke v D&S Inštrukcije se posvečajo le določenim poglavjem:

 • urejanje in prikazovanje podatkov;
 • srednje vrednosti;
 • mere variabilnosti;
 • porazdelitve (zvezne in diskretne);
 • verjetnostni račun;
 • intervali zaupanja;
 • preverjanje statističnih domnev, statistično sklepanje;
 • bivariantna analiza (korelacija, regresija) in
 • časovne vrste.

Odločite se za kakovostne in učinkovite inštrukcije statistike in programa SPPS. Vabljeni!

Električna napeljava

info marketing - ponedeljek, februar 24, 2014

Električna napeljava – vzdrževanje, nadgradnja in adaptacija

Si lahko zamislite vaše življenje brez elektrike? Najbrž ne, saj je elektrika zelo pomemben element vsakdanjega življenja. Mi poskrbimo za to, da so elektroinštalacije pravilno projektirane, izvedene in vzdrževane!

Električna napeljava – kaj je teba preveriti?

Dandanes smo od elektrike odvisni. Po njeni zaslugi lahko uporabljamo telefone, računalnike, televizije, gospodinjske aparate in še marsikaj. Veliko ljudi ima tudi električni štedilnik in ogrevanje na elektriko. Toda njena pomembnost se ne izraža le v domovih ljudi; ključna je tudi v proizvodnji! Zaradi njene važne vloge je treba biti zelo pazljiv glede nekaterih dejavnosti, ki so odločilni za to, da elektroinštalacije dobro delujejo. Najprej je treba preveriti stanje sedanje električne napeljave. Pri tem je treba upoštevati tudi starost sistema. Stara električna napeljava lahko začne kazati nepravilnosti pri delovanju in, kar je najslabše, lahko danes ali jutri odpove. Zaradi tega je potrebno predvsem starejše sisteme redno pregledovati in vzdrževati. S tem se izognemo nevšečnostim, ki lahko privedejo do nenadne odpovedi delovanja.

Elektroinštalacije – prenova

V trenutku, ko opazimo, da je postala električna napeljava v našem domu prestara ali pa je huje okvarjena, je treba pomisliti na njeno prenovo. Večinoma se stranke odločajo za to takrat, ko prenavaljajo celotno stanovanje, toda če opazijo, da je z električno napeljavo kaj narobe, to storijo tudi prej. Stranke se odločajo za prenovo ali nadgradnjo tudi v primeru, da jim razporeditev električne energije v stanovanju ne ustreza. Ko se odločite za prenovo električne napeljave, se obrnite na izkušenega elektroinštalaterja. Z njim se boste lahko pogovorili o vaših željah in potrebah in mu nato prepustili delo. Čeprav se lahko zdi, da je izdelava ali zamenjava dodatnih priključkov, vtičnic in stikal preprosto opravilo, se tega nikar ne lotite sami. Z električnimi napeljavami naj delajo samo izkušeni elektroinštalaterji, saj lahko ostali mimogrede povzročijo kakšno napako, ki je lahko tudi smrtnega izida.

Varna in profesionalna napeljava

Če želite, da bo delo opravljeno hitro, natančno in profesionalno, ste na pravem naslovu. Naši strokovnjaki za elektroinštalacije bodo poskrbeli za profesionalno svetovanje, pri čemer bodo upoštevali vse vaše želje in potrebe. Skupaj z vami bodo sestavili načrt za električno napeljavo in se bodo nato lotili dela. Po končanem delu pa vas ne bodo pustili na cedilu! Spremljali vas bodo z rednimi pregledi in vsemi potrebnimi vzdrževanji.

Če vaša električna napeljava potrebuje sanacijo ali nadgradnjo, pokličite podjetje Elektro Pečaver iz Ljubljane na telefonsko številko 041 615 242.


1