1  

Rastlinjak

info marketing - četrtek, marec 27, 2014

Rastlinjak

Vrtni rastlinjakRastlinjak predstavlja odlične pogoje za gojenje najrazličnejših vrst zelenjave, sadja, okrasnih rastlin ter celo plazilcev, saj lahko v njem ustvarimo klimo, ki jo potrebujemo, tako da nismo odvisni od zunanjih vremenskih razmer. Vrtni rastlinjaki naše rastline zaščitijo pred vetrom, točo, pretirano pripeko ali hladnimi temperaturami, podaljšajo rastno dobo ter nam omogočajo delo, tudi kadar dežuje ali vreme za vrt na prostem ni najbolje. Rastlinjak za paradižnik ali drugo zelenjavo pa pomeni veliko večji pridelek zdravega, domačega paradižnika.

Prednosti rastlinjakov

Rastlinjak še zdaleč ne pomeni prevelikega in nemogočega stroška, vložek pa sem vam ob obilju zelenjave in drugih pridelkov hitro povrne. Rastlinjak je primeren za intenzivno pridelavo, prav tako pa bo prinašal dobrote, srečo in veselje tudi »popoldanskim vrtičkarjem«. Vrtni rastlinjak je mogoče postaviti na poljubno in dovolj veliko ravno površino, premisliti pa je dobro sončno ali senčno lego – glede na to, kaj bomo v njem pretežno gojili. Rastlinjak ima veliko prednosti. Prva je gotovo ta, da si z njimi podaljšamo rastno dobo daleč v jesen, prve rastlinice pa lahko občudujemo tudi že zgodaj pomladi. S pomočjo rastlinjaka dosežemo bistveno večji pridelek, tako da nam ni potrebno dokupovati trgovinske zelenjave. Zelenjava, pridelana v domačem rastlinjaku, je tudi neprimerno bolj zdrava, saj zanjo ne potrebujemo pesticidov ter je ne prevažamo na daljše razdalje. V rastlinjaku lahko uravnavamo temperaturo, pa tudi vlažnost, s čimer lahko ustvarimo najboljše pogoje prav za izbrano vrsto sadja ali zelenjave.

Vrtni rastlinjaki

Vrtni rastlinjaki so manjši kot profesionalni in so primerni za postavitev na vrt – na katerokoli ravno površino. Izdelujemo vrtne rastlinjake standardnih dimenzij 4 ali 5 metrov z drsnimi vrati na obeh straneh, vsi vrtni rastlinjaki daljši od 6 metrov pa imajo po vsej dolžini postavljena tudi bočna okna za boljši pretok zraka.

Vrtni rastlinjaki v prvi vrsti opravljajo funkcijo gojenja rastlin (sadje ali rastlinjak za paradižnik in drugo zelenjavo), funkcionirajo pa lahko tudi kot pokrita terasa, pokrita garaža ali lep in udoben poletni paviljon.

 

Rastlinjak za paradižnik 

Loki za paradižnikRastlinjak za paradižnik postaja iz leta v leto bolj priljubljen, saj se zavedamo pomena zdrave in doma vzgojene zelenjave. Paradižnik, ki ga kupimo v trgovini, je večinoma prisilno vzgojen, poln pesticidov ter pripeljan iz oddaljenih krajev, lasten rastlinjak za paradižnik na vrtu pa pomeni, da si lahko ustvarite pogoje, pod katerimi boste kar sami pričarali optimalne razmere za njegovo rast ter boste dosegli obilen, domač, predvsem pa zdrav pridelek. Rastlinjak za paradižnik pa pomeni še nekaj – udobje, ko po uspešni sezoni le stopite na vrt in si utrgate sladek, velik ter čisto vaš paradižnik!

 

Če bi se vam pojavila kakšna koli vprašanja v povezavi s profesionalnimi rastlinjaki, vrtnimi rastlinjaki ali rastlinjaki za paradižnik, so vam strokovnjaki v podjetju Rastlinjaki RAR NOVI d.o.o. zmeraj na voljo. Dosegljivi smo na telefonski številki 041 741 763 ali pa nas obiščite v Ljubljani na Stegnetovi 15.

Lesene hiše

info marketing - ponedeljek, marec 24, 2014

Lesene hiše so hiše prihodnosti

Nizkoenergijska lesena hiša

Ljudje se vedno bolj oziramo v preteklost in sedanjost ter ugotavljamo, da bomo morali za boljšo in varnejšo prihodnost marsikaj spremeniti, predvsem v svojem odnosu do človeka in narave. Lesene hiše so lahko eden izmed kamenčkov v tem mozaiku sprememb. Masivna lesena hiša je namreč v vseh pogledih hiša prihodnosti, saj ponuja zdravo življenjsko okolje, je varna, izjemno varčna in ne obremenjuje okolja tudi potem, ko ni več primerna za bivanje v njej. Vse te lastnosti lesene hiše jo uvrščajo prav na vrh najprimernejše in najbolj varčne gradnje na svetu, zato je čas, da sprejmemo odgovorno odločitev tudi na področju gradnje. Hiše iz lesa so tako tudi varčne hiše.

Tako prijetno bivalno klimo lahko nudi le masivna lesena hiša

Samoumevno je, da je naravno tudi najboljše, a ko gre za gradnjo, včasih na to kar pozabimo. Hiše iz lesa ustvarijo ne samo lepo, ampak predvsem prijetno okolje za življenje. Les namreč diha, zato se v notranjosti hiše ustvari klima, ki je izjemno prijetna. Les sprejema vlago iz okolja in jo sprošča ko je to potrebno. medtem ko so opečnate in betonske stavbe pogosto prevlažne ali presuhe, se za lesene hiše tega ni treba bati. Pomembna je tudi izolativnost lesa, ki vam omogoča velik prihranek pri ogrevanju prostorov. V vročih poletnih dneh vam bo v njej prijetno hladno, pozimi pa toplo. Poleg tega les elektrostatično ne nabije, zato preprečuje dviganje in gibanje prahu, kar pomeni, da je stanovanje veliko manj prašno.

Lesena hiša 

Ekološke in ekonomične lesene hiše

Izraz masivna lesena hiša ne pomeni samo brunarice, kot si to predstavljajo nekateri. Hiše iz lesa so po videzu lahko tako raznolike in pestre kot katere koli druge vrste hiš. Brunarica je seveda ena izmed možnosti, a še zdaleč ne edina. Vsem pa je skupno da so ekonomične in ekološke – pri gradnji in uporabi. Gradbišče lesene hiše je čisto, tiho in urejeno. Ker je les zelo prilagodljiv, se lesene hiše lahko prilagodijo na tako rekoč vsako okolje – od vaškega do popolnoma mestnega. Pomembno pa je tudi, da so dolgoročno veliko cenejše, tako za vašo denarnico kot za naše okolje.

1