1  

Zimske gume

info marketing - petek, julij 18, 2014

Zimske gume bolj primerne za zimske razmere

Zimske pnevmatikeZimske gume so zaradi posebne sestave in drugačne zmesi gume precej bolj primerne za vožnjo po snegu in ledu kakor letne gume. V primerjavi z letnimi imajo zimske gume globlji profil, ki omogoča   lažje odvajanje vode, brozge in snega izpod koles. Večje število lamel na profilu pa zagotavlja boljši oprijem zimske pnevmatike s cestiščem. Po zakonu je minimalna dovoljena globina profila pnevmatik 3 milimetre, zimske gume pa imajo na boku oznako M+S (Mud+Snow). Vse 4 zimske pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi, na isti osi pa morajo biti pnevmatike istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti. Kot obvezna zimska oprema se lahko štejejo tudi letne pnevmatike z minimalno globino 3 milimetre in ustrezno velike snežne verige v priboru.

Ker so zimske gume edini stik vozila s cestiščem, naj cena ne bo edini kriterij pri nakupu. Varnost naj bo na prvem mestu tako za vas kot za ostale udeležence v prometu, zato izberite kakovostne in varne zimske gume.

Zimske gume – menjava, ko profil doseže globino 4 milimetrov

Kot zapisano, je zakonsko določena minimalna globina profila za zimske gume 3 milimetre. Kljub temu pa je zimske pnevmatike priporočljivo zamenjati že, ko globina profila doseže 4 milimetre. Vozne lastnosti se takrat že poslabšajo, še posebej v mokrih razmerah, in pnevmatike lahko izgubijo oprijem s cestiščem. Vozilo je takrat toliko težje usmerjati ali ustaviti.

Globino profila zimske pnevmatike merimo na najnižji točki med zarezami. Pri tem ne upoštevamo morebitnih izboklin na kotalni površini. Nekatere pnevmatike imajo celo označbe, ki nas opozarjajo, kdaj je dosežena zakonsko predpisana minimalna globina profila.

Po zimske gume v AC Velič – ugodna cena kakovostnih pnevmatik

Tako kot pri marsikaterem izdelku tudi za zimske gume velja, da je pogosto cena bistveni kriterij pri nakupu. To pa seveda ne pomeni, da za ugodno ceno ne moremo dobiti dobrih pnevmatik. V AC Velič smo najboljši dokaz za to, saj vam v sklopu vulkanizerskih storitev nudimo kakovostne letne in zimske pnevmatike. Tudi če boste izbrali naše najcenejše pnevmatike, bo vaša vožnja še naprej varna in zanesljiva, ne glede na vremenske razmere. V ponudbi imamo različne znamke in dimenzije pnevmatik, na voljo pa so tudi alu in jeklena platišča različnih modelov.

Želite ugodne in kakovostne zimske gume? Obiščite AC Velič. Vabljeni!

Delovne obleke

info marketing - sreda, julij 02, 2014

Poleg ustrezne delovne obleke pomembni tudi

Zaščitna delovna oblačila, obutev in ostala zaščitna oprema zaposlenim zagotavljajo maksimalno zaščito pred različnimi negativnimi vplivi okolja, ki ogrožajo njihovo zdravje. Za zaščito telesa poskrbijo ustrezne delovne obleke, za zaščito nog pa posebej še primerna delovna obutev.

Pri izbiri ustrezne delovne obleke in obutve se moramo najprej vprašati, kaj vse vas na delovnem mestu ogroža in kako bi ta tveganja lahko vplivala na vaše zdravje. Tako delovna oblačila kot zaščitni čevlji in ostala zaščitna oprema morajo v prvi vrsti zadostiti varnostnim kriterijem. Poleg tega morajo biti tudi udobna, funkcionalna in enostavna za vzdrževanje. Predvsem pa je pomembno, da nas ne ovirajo pri delu. 

Vse dejavnike in morebitne nevarnosti, ki spremljajo naše delo, moramo upoštevati tudi pri izbiri ustrezne zaščitne delovne obutve. Za lažjo izbiro je zaščitna delovna obutev označena z različnimi standardi, ki opredeljujejo lastnosti obutve. V primerjavi z navadnimi delovnimi čevlji imajo zaščitni čevlji na prstih jekleno kapico, oboji pa so antistatični, odporni na olje in gorivo ter imajo v petnem delu funkcijo blaženja energije. 

Zaščitna oprema za gozdarje s posebno zaščito pred urezi motorne žage

V podjetju Trgos se zavedamo, kako pomembna je kakovostna zaščitna oprema pri tako nevarnih poklicih, kot je poklic gozdarja. Zato so tako zaščitne delovne obleke kot zaščitni čevlji izdelani iz kakovostnih in trpežnih materialov, obenem pa ustrezajo vsem predpisanim varnostnim standardom. Poleg kakovosti naj bodo delovne obleke tudi čim bolj opazne, zato naj bodo svetlih barv ali pa naj imajo vsaj pasove z živimi barvami. V ta namen lahko uporabimo tudi odsevni jopič. 

Med poškodbami so še posebej nevarni urezi motorne žage, zato imajo gozdarske hlače med zgornjo in spodnjo plastjo posebno plast nitastega materiala, ki ustavi verigo motorne žage. Proti urezom motorne žage so odporni tudi zaščitni čevlji, ki imajo ojačano kapico prstov, oporo gležnja in rebrasti podplat.

Kakovostna zaščitna oprema za čim bolj varno in udobno delo

Za varnost na delovnem mestu moramo pogosto poskrbeti kar sami. V naši trgovini pa vam bomo z veseljem svetovali in vam olajšali izbiro pri nakupu delovne obleke, obutve in ostale opreme. Pri nas boste našli vsa zaščitna sredstva od glave do pete. V ponudbi imamo tudi vsa ostala varovala, kot so na primer varnostni pasovi, vrvi in sponke.

Vaša varnost na delovnem mestu je za nas pomembna. Obiščite našo trgovino in se odločite za kakovostne delovne obleke. Pa ne pozabite, za vašo varnost so pomembni tudi  zaščitni čevlji.

Vabljeni!Video nadzor

info marketing - sreda, julij 02, 2014

Za zanesljiv in učinkovit video nadzor poskrbijo nadzorne kamere 

Video nadzor zaradi sprejemljivih cen danes ni več nameščen le v poslovnih in industrijskih objektih, pač pa zunanje nadzorne kamere najdemo tudi na stenah hiš in drugih stanovanjih poslopij. Prav video nadzor lahko v času, ko je tudi pri nas vlomov vse več, učinkovito zavaruje naše premoženje.

Osnovni sestavni del varnostnega sistema so seveda nadzorne oz. varnostne kamere, poleg njih pa ga sestavljajo tudi monitorji za prikaz slike ter digitalni snemalnik, ki posnetke shrani in obdela. Tako opremljena hiša bo uspešno odgnala marsikaterega vlomilca, video nadzor pa bo hkrati omogočal rekonstrukcijo dogodkov ter pregled nad objektom v času vaše odsotnosti. V kombinaciji s protivlomnim sistemom tako varnostne kamere predstavljajo optimalno zaščito objekta. 

Pravilno nameščene varnostne kamere za čimbolj učinkovit video nadzor 

Video nadzorIzbira primerne tehnologije je odvisna zlasti od tega, s kakšnim namenom želimo uporabljati video nadzor, pogosto pa je kriterij tudi njegova cena. Ne gre pa pozabiti, da je od vaše izbire odvisna vaša varnost in varnost vašega premoženja. Posebno pozornost pri izbiri moramo nameniti tudi standardu, ki ga nadzorna kamera uporablja. Medsebojno združljivost IP-opreme namreč zagotavlja le mednarodni standard ONVIF. Temu standardu ustrezajo tudi proizvodi blagovne znamke ADS, ki vam jih ponujamo v podjetju Mobicom.

Izbira nadzorne kamere je vedno odvisna od potreb in želja naročnika, na izbiro varnostne kamere pa vplivajo tudi njene lastnosti oz. kakovost. Kamere se razlikujejo glede na obliko in način delovanja, prav tako delimo zunanje in notranje ter dnevne in nočne kamere. Čeprav lahko statične kamere nadzorujejo le določen del prostora, veljajo za najpogosteje uporabljene nadzorne kamere, saj so cenejše v primerjavi z gibljivimi.

Ne glede na lastnosti naše nadzorne kamere je prav, da ji zagotovimo primerno dodatno opremo, prav tako pa priporočamo, da poskrbite za ustrezno osvetlitev nadzorovanega območja v nočnem času.

Pravilno nameščene varnostne kamere za čimbolj učinkovit video nadzor 

Za čim bolj zanesljiv in učinkovit video nadzor objekta je ključna pravilna postavitev nadzornih kamer. Varnostne kamere navadno namestimo na nevarovana območja. Več kot jih imamo na razpolago, boljši pregled nad dogajanjem in mirnejši spanec si zagotovimo. Če pa varnostne kamere ne pokrijejo celotnega območja, tvegamo, da bo nepridiprav to opazil in izkoristil.

V Mobicom d.o.o. po kakovostne nadzorne kamere. Naj bo vaš video nadzor resnično zanesljiv in učinkovit

Vabljeni!
1