1  

Toplotna izolacija

info marketing - torek, julij 26, 2016

Toplotna izolacija fasade občutno zmanjša energetske izgube in izboljša kvaliteto bivanja

Toplotna izolacija mora biti vedno prilagojena vrsti objekta oziroma njegovi namembnosti, pri čemer je pri toplotni izolaciji fasade še posebej pomembno, da pri izbiri materialov upoštevamo tudi končni estetski učinek, ki ga želimo doseči. Obenem se morate zavedati, da najcenejša toplotna izolacija na dolgi rok ni najboljša izbira; pogosto se namreč izkaže, da je najcenejša toplotna izolacija precej neuspešna pri opravljanju svojih osnovnih nalog, kar lahko pomeni tudi zelo visoke stanovanjske stroške. Varčevanje na račun kvalitete se vam torej lahko precej hitro maščuje. 


Fasadne plošče FIBRANxps omogočajo izredno kakovostno  toplotno izolacijo fasade

Izolacijski materiali za toplotno izolacijo fasade, ki vam jih ponujamo v podjetju Fibran Nord, se ponašajo s številnimi kvalitetami. Posebno oblikovani robovi plošč preprečujejo nastajanje toplotnih mostov, ki so eden glavnih krivcev za velike energetske izgube, obenem pa predstavljajo tudi veliko nevarnost za razvoj plesni. Naše fasadne izolacijske plošče poleg tega omogočajo zelo enostavno nanašanje ometa, primerne pa so tudi, če želite fasado kasneje obložiti s kamnom ali drugimi težjimi materiali. Plošče FIBRANxps ohranjajo izolacijske lastnosti tudi v zelo vlažnih okoljih, pridobitev Evropskega tehničnega soglasja pa zagotavlja, da je to resnično vrhunska toplotna izolacija fasade, ki lahko obenem služi tudi kot učinkovita zvočna izolacija, kar je še posebej pomembno, kadar se objekt nahaja v hrupnem okolju. Plošče so med drugim primerne tudi za izolacijo bazena in toplotno izolacijo podstrešja. Slednja je pogosto podcenjena, še posebej če podstrešje ni namenjeno bivanju, a ustrezna toplotna izolacija podstrešja lahko občutno pripomore k nižjim stroškom ogrevanja, saj mrzel zrak ne bo prodiral v ogrevane prostore in jih tako ohlajal. 


Profesionalna proizvodnja izolacijskih materialov za zvočno in toplotno izolacijo

Proizvodnja Skupine FIBRAN, katere del je tudi naše podjetje, locirano v Novem mestu, s sedežem proizvodnje v Sodražici, pa še zdaleč ni omejena le na izdelke za izolacijo fasade. Skupina FIBRAN, ustanovljena leta 1974 v Grčiji, se uvrša med najpomembnejše proizvajalce toplotne izolacije v Evropi, vse uspešneje pa prodiramo tudi na svetovno tržišče, predvsem na azijsko in bližnjevzhodno. Stalno iskanje novih, inovativnih rešitev na področju toplotne izolacije, združeno s predanostjo in delavnostjo je naše ključno poslanstvo. Obenem pa si vseskozi prizadevamo tudi za zaščito narave, zato je naša toplotna izolacija dobra izbira tudi v ekološkem pogledu.

Lesena okna

info marketing - sreda, julij 13, 2016

Lesena okna za vaš dom

Zgradba lesenih okenLesena okna in vrata niso le odprtine za svetlobo, zračenje in vstopanje v hišo, temveč razodevajo tudi srce in dušo vašega doma. Vaš dom lahko postane edinstven in posebej zanimiv, saj okna, balkonska in vhodna vrata izdelujemo iz različnih materialov in v vseh možnih oblikah in barvah, da ustrežemo vašim željam in potrebam. Lesena okna so ključnega pomena za udobje v zaprtih prostorih in prijetno bivanje v hišah. So tisti del stavbe, ki združuje kvalitete zunanjih in notranjih prostorov. Hkrati vaša lesena macesnova okna  ščitijo pred negativnimi vplivi iz okolja in notranje prostore osvetljujejo ter jih povezujejo z zunanjimi. Zelo radi vam bomo pomagali pri izbiri stavbnega pohištva "po vaši meri", saj so časi, ko smo na tržišču lahko kupili le pravokotna okna standardiziranih dimenzij, že zdavnaj mimo. Sodobna konstrukcija in tehnologija ter sodobni materiali in okovja omogočajo neomejene oblikovalske možnosti, tudi glede lesenih oken. Z veseljem poskrbimo tudi za zamenjavo lesenih oken.


Lesena macesnova okna in drugi izdelki

Vaša lesena okna lahko z različnimi dodatki posnemajo navdih pretekle arhitekture in tradicije, ali pa pogumno nakazujejo trende prihodnosti. Naša lesena macesnova okna ustrezajo vsem evropskim standardom, poleg tega so sodobno oblikovana in obdelana z najkvalitetnejšimi materiali, ki zagotavljajo trajnost in poceni vzdrževanje in zamenjavo lesenih oken. Široka paleta toplotno in zvočno izolativnostnih vrednosti vam omogoča tudi zaščito pred hrupom, s tem pa nismo pozabili na varnost, ki je predpogoj za udobno bivanje in ena osnovnih potreb vseh ljudi.


Lesena macesnova okna in drugi izdelki

Le redki se lahko pohvalijo s tako dolgo tradicijo, kot jo ima podjetje Okna KLI Ambient d.o.o. Naša lesena okna so na trgu prisotna že 60 let, zato naše proizvode poznajo različne generacije ljudi. »OKNA KLI« so od nekdaj tudi pojem kakovosti. V zadnjem času je vseeno mogoče opaziti porast kupcev, ki se odločajo za nakup in montažo lesenih oken, predvsem pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah. Morda je to posledica dejstva, da se ljudje vse bolj zavedajo svojega vpliva na okolje, gotovo pa so k temu pripomogle tudi subvencije, ki spodbujajo uporabo naravnih, okolju prijaznih materialov.

1