1 2 

Plise zavese

info marketing - torek, januar 31, 2017

Plise zavese (cenik priča o tem, da je cena res ugodna) so v primerjavi z ostalimi notranjimi senčili trenutno najbolj priljubljena in najbolj modna senčila. Svojo priljubljenost so pliseji dosegli ravno s praktičnostjo, enostavnim upravljanjem in nezahtevnim vzdrževanjem. Zaradi kakovostnih materialov pa navdušujejo tudi z dolgo življenjsko dobo. Plise senčila so prepoznavna po svoji cik-cak tkanini, ki se zlaga, podobno kot pri harmoniki. Ravno to zlaganje omogoča, da se lahko prilagodijo vsaki obliki okna.
Varnost in zdravje pri delu- kakovostno in učinkovito obvladovanje poklicnih tveganj

info marketing - torek, januar 31, 2017

Kaj je varnost in zdravje pri delu? Vsi delodajalci in delavci morajo biti seznanjeni z ukrepi varnosti in zdravja pri delu, vendar se vseeno lahko sprašujejo kaj pravzaprav to pomeni in čemu ima tak velik pomen. Pojem varnosti in zdravja pri delu nam že sam po sebi pove, s čim se pravzaprav ukvarja. Obsega predvsem pravice in obveznosti tako delodajalcev kot tudi  delavcev, da upoštevajo varnostne ukrepe, ki obvladujejo ali preprečijo nevarnosti in poklicnega tveganja pri delu.  Večinoma so ti ukrepi določeni z zakoni in pravilniki o varnosti in zdravju pri delu, ki se jih morajo držati prav vsi in temeljijo na temeljnih načelih varnosti in zdravja pri delu. Ti predpisi omogočajo delavcem najvišjo raven varnosti in zdravja pri delu, ki ustreza njihovi naravi dela in jim tako omogoča najvišjo zdravstveno in psihofizično varnost. Na drugi strani pa je delodajalec dolžan prilagajati ukrepe za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu drugačnim okoliščinam, ves čas pa mora izboljševati trenutno stopnjo varnosti.

Temeljna načela varnosti in zdravja pri delu
Delodajalec mora delavcem zagotoviti varnost in zdravje pri delu, zaradi česar izvaja posebne ukrepe za doseganje teh ciljev, ki temeljijo na temeljnih načelih varnosti in zdravja pri delu. Njegove naloge so poleg zagotavljanja varnosti in zdravja delavcev tudi preprečevanje nevarnosti pri delu, ozaveščanje in usposabljanje delavcev z ustreznimi predavanji ter materialnimi sredstvi. 
Ukrepi temeljijo na naslednjih temeljnih načelih varnosti in zdravja pri delu:
 • Izogibanje nevarnosti
 • Ocenjevanje tveganj
 • Obvladovanje nevarnosti pri viru
 • Prilagajanje dela posamezniku z ustreznim oblikovanjem delovnega mesta in okolja, ustrezno izbiro delovne opreme in pogojev
 • Prilagajanje tehničnemu napredku
 • Nadomeščanje nevarnega z nenevarnim ali manj nevarnim
 • Razvijanje celovite varnostne politike
 • Prednost kolektivnih varnostnih ukrepov pred individualnimi
 • Podajanje ustreznih navodil in obvestil delavcem
Zakonodaja in predpisi o varnosti in zdravju pri delu so zelo zahtevne za  uresničevanje, zato smo tukaj, da vam delo olajšamo. Delujemo v skladu s temeljnimi načeli varnosti in zdravja pri delu.  Pri nas vam nudimo učinkovito preverjanje skladnosti storitev s predpisi na področju zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu ter tudi na področju študije požarne varnosti.  Naše storitve poleg standardnih ukrepov obsegajo tudi poseben nadzor med namestitvijo opreme, nadzor nad vzdrževanjem in popravili nameščene opreme ter izvedbo stalnih pregledov in preizkusov. Učinkovito obvladovanje poklicnih tveganj izboljša delovno okolje in bistveno zmanjša število nesreč pri delu ter obseg bolniškega staleža, hkrati pa prepreči neprijetnosti v primeru kaznovanja za neurejene ukrepe. 

Kvalitetno kadrovsko svetovanje

info marketing - torek, januar 31, 2017
Kadrovsko svetovanje je v današnjem času nenehnih zakonskih sprememb in nenehnega spreminjanja okvirov poslovanja podjetij ključnega pomena za številna podjetja. Še nikoli prej se niso razmere na področju upravljanja s človeškimi viri spreminjale tako hitro, kot se spreminjajo danes. V našem podjetju vam nudimo vrhunsko kadrovsko svetovanje in odlične kadrovske storitve. Ponujamo vam partnerstvo na področju kadrovskih storitev, saj se zavedamo, da je tudi za vas – kakor tudi za vsa druga uspešna podjetja – in za vaš uspeh pomembno, da sodelujete le z najboljšimi.


Dober računovodski servis in storitve na lokaciji Ljubljana center

info marketing - torek, januar 31, 2017
Naš računovodski servis Ljubljana vam je na voljo z vrhunskimi računovodskimi storitvami v Ljubljani. Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje ter strokovno znanje. Naš računovodski servis Ljubljana skrbi za zadovoljstvo naših strank, to pa je mogoče le v primeru, ko se uspešno soočamo z izzivi naših strank in jih spreminjamo v zgodbo o uspehu. Naše računovodske storitve v Ljubljani so tako vrhunske zaradi naše predanosti poslu. Cela vrsta zadovoljnih strank izpričuje kvaliteto naših storitev.


Toplotne črpalke

info marketing - ponedeljek, januar 23, 2017

 

Atlas Trading d.o.o. je družinsko podjetje, ki se ukvarja z distribucijo in vgradnjo energijsko učinkovitih ogrevalnih in hladilnih sistemov kot so toplotne črpalke. Začetki podjetja segajo v konec 80-ih let, ko smo na trg prvič poslali kakovostne, inovativne in učinkovite izdelke in postali pionir med ponudniki sistemov ogrevanja in ohlajanja. Naše prednosti so inovativnost in iskanje rešitev izven ustaljenih okvirjev ter prilagodljivost željam in zahtevam kupcev. Nudimo ugodne toplotne črpalke, ki vam omogočajo prihranek denarja, obenem pa je cena naravnih virov kot so zrak, voda in zemlja nični in se strošek toplotne črpalke hitro povrne. Prepričani smo da je ogrevanje na toplotno črpalko ogrevanje prihodnosti.

 toplotna črpalka

Toplotne črpalke so okolju prijazne in energetsko učinkovite

 

Toplotne črpalke delujejo na energetsko učinkovit način, saj za ogrevanje in hlajenje uporabljajo obnovljive vire toplote, ki so v okolici našega doma. Zrak, voda in zemlja se s pomočjo sonca vseskozi obnavljajo in tako nudijo toplotnim črpalkam zastonj “gorivo” kar omogoča veliko nižjo ceno pri ogrevanju ali hlajenju vašega doma. Toplotne črpalke se ob primerni temperaturi ugasnejo (in ob neprimerni prižgejo) kar pomeni ravno pravšnjo porabo. V primerjavi s fosilnimi gorivi za proizvodnjo električne energije imajo  toplotne črpalke boljši in večji izkoristek obenem pa ustvarjajo manjšo količino emisij CO2, kar pomeni ekološko ogrevanje, ki ne obremenjuje okolja v katerem živimo. Toplotne črpalke tako nudijo ugodno bivanje v vašem domu poleti in pozimi, so prijazne do okolja in energetsko učinkovite.

 

Ugodne toplotne črpalke – katero velikost izbrati?

 

Toplotne črpalke za razliko od naravnega toka toplote omogočajo spremembno toka v smer iz nižje v višjo temperaturo, zato toplotna črpalka porabi malo energije. Toplotna črpalka prenese vir toplote iz okolja (voda, zrak, zemlja) ali iz industrijskih odpadkov, ki jih ustvari človek. Nikakor pa ne smemo zanemariti velikosti črpalke, saj črpalka, ki je premajhna in tako premalo zmogljiva pozimi ne bo zagotavljala dovolj energije za ogrevanje na toplotno črpalko, obenem pa poleti ne bo dovolj ohlajala prostora. V kolikor boste vgradili preveliko črpalko, se bo le-ta prepogosto prižigala in ugašala in tako ne boste izkoristili potenciala, ki ga ima. Zato svetujemo, da se najprej pogovorite z nami in skupaj bomo našli ugodno toplotno črpalko, ki bo primerna za vas
V kolikor vas nismo prepričali o nakupu oz. imate kakšrnokoli vprašanje predlagamo, da nas kontaktirate ali pa se osebno oglasite na Celjski cesti 45 na Vojniku in verjamemo, da se boste tudi vi odločili za nakup ugodne toplotne črpalke pri nas.

Smrekovi peleti

info marketing - petek, januar 20, 2017

Ugodne cene smrekovih peleti tudi pri nas

Smrekovi peleti se zadnja leta vedno bolj uporabljajo za ogrevanje gospodinjstev, saj je le to s peleti najceneje. Večina ljudi pa se pred nakupom peletov sprašuje,  kakšna je cena in prednosti uporabe smrekovih peletov za kurjavo. 
Smrekovi peleti so uporabna lesna biomasa, ki se uporablja za kurjenje v pečeh ali kotlih za pelete, uporabni pa so tudi pri kombiniranih pečeh. Izdelani so iz odpadnega lesa  katere koli vrste, ki ga nato dobro osušijo, zmeljejo in stisnejo skozi matico z luknjami, ki imajo premer med 6 in 8mm. Tako nastanejo končni peleti z dolžino okoli 4cm. Najkakovostnejši smrekovi peleti so narejeni zgolj in samo iz lesa. Ne smejo imeti dodanih kemikalij, odpadnega lubja ali drugih nečistoč (prah, pesek, zemlja ipd.), ki bi lahko zmanjšali kvaliteto pri kurjenju lesnih peletov. Tako nekvalitetno izdelani peleti lahko onesnažijo ali pokvarijo peči oziroma kurilne kotle.

Kakovostni lesni peleti

Naši smrekovi peleti so narejeni iz 100%  smrekovega lesa pridelanega samo v slovenskih gozdovih, pri proizvodnji pa ne dodajamo nobenih kemikalij, odstranimo tudi vse nečistoče in lubje, ki bi lahko vplivalo na kvaliteto kurjenja.  Lahko vam zagotovimo kakovost A1, kar je potrjeno tudi s certifikatom FSC, ki smo ga pridobili, kar pa seveda ne vpliva ravno na ceno smrekovih peletov.  Tako imenovani beli peleti iz 100% čistega smrekovega lesa brez lubja ali drugih nečistoč proizvedejo minimalno količino pepela in vlage. Cena smrekovih peletov je zelo pomembna poleg kakovosti, saj poleg manjšega vpliva na okolje prihranimo denar. Za primerjavo lahko vzamemo kurjenje s kurilnim oljem. Dva kilograma lesnih peletov lahko enačimo s porabo enega litra kurilnega olja za ogrevanje bivalnih prostorov.  Po dosedanjih raziskavah pa lahko rečemo, da je povprečna poraba peletov na dan med 1 do 2 15-kilogramski vreči, kar pa je seveda odvisno od vsakega posameznega gospodinjstva. 
Ponujamo vam najkakovostnejše in najcenejše smrekovi pelete samo pri nas. Cena lesnih peletov je pri nas ugodna, kar zagotavlja varčnejše ogrevanje vaših domov. Z našimi lesnimi peleti boste lahko ogrevali vaše bivalne prostore brez skrbi celo zimo, s tem boste varčnejši in učinkovitejši, saj imajo naši peleti visoko kurilno vrednost zaradi svoje čistosti. Na voljo so vam tudi palete, ki zajemajo 70 vreč peletov po 15 kilogramov, ponujamo vam pa tudi dostavo le teh na dom. Tako ne boste rabili skrbeti, saj za vse poskrbimo mi.


Išias simptomi

info marketing - petek, januar 20, 2017
Išias je zdravstveni problem, katerega simptomi so lahko posledica napačno izvedenega giba. Gre za problem, ki povzroča močne bolečine. Te so lahko intenzivne, zelo hude ali izčrpavajoče, znaki oz. simptomi, ki jih išias prinaša, pa izhajajo iz spodnjega predela hrbta, preko zadnjica in kolka ter se nadaljujejo v eno izmed nog. Tam potujejo po zadnji strani stegna, preko živca, prav tako imenovanega išias. Simptomi se z bolečino vred lahko razširijo vse do stopala.

 išias simptomi

Išias, simptomi in možnost zapletov

 

Bolečine so posledica pritiska na živčne korenine L5 in S1, lahko pa je vzrok zanje celo vnetje živca. Išias zato ni rešljiv z jemanjem tablet proti bolečinam, saj s temi niso razrešeni vzroki za nastanek bolečine. S tem se pri išiasu sicer odpravi bolečine v nogi, ampak težava ostaja. Vnetje živca je potrebno odpraviti, da se ne pojavi dolgotrajni išias, katerega posledica so še hujši simptomi. Pogosto pri išiasu občutite pekoč občutek ali mravljinčenje po nogi navzdol, otrplost pri gibanju noge ali stopala ali ostro kljuvanje med vstajanjem. Če ob tem opazite oslabelost spodnjih okončin in ne morete nadzorovati mehurja in črevesja, torej je išias  pripeljal do resnejših zapletov, nemudoma poiščite medicinsko pomoč.

 

Simptome išiasa omilimo in odpravimo

 

bolečina išias


Je pa bolečina pri išiasu moteča tudi v milejših primerih, in vedno obstaja možnost, da se bo stanje poslabšalo. Zato je priporočljivo, da išias rešujete pri njegovih vzrokih. To lahko storite s pomočjo bioenergotearpije, kjer vam s posebnimi energijskimi tehnikami v bolečinskem področju sprostimo mišično napetost, odblokiramo pretok in povečamo krvno in limfno cirkulacijo. Nato s posebnimi tehnikami odstranimo psihonoetske vozle oz. energijske blokade in vzpostavimo energijsko ravnovesje na bolečem področju. Bioenergoterapija poteka štiri zaporedne dni po 30 minut na dan in je izvedena na daljavo, torej ste lahko doma, zleknjeni na kavč, išias pa bo počasi popuščal. Nekateri znaki bodo popustili že v prvem dnevu, v celotnih štirih dneh pa ne boste več občutili simptomov. Včasih je potrebno zdravljenje ponoviti, saj minimalni simptomi ostanejo, kar je pogosteje v primeru, da imate že dolgotrajni išias. Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo pomagali!

Poceni urejanje okolice vrta in doma

info marketing - torek, januar 10, 2017

Urejanje okolice je zelo pomembno opravilo, ko se odločimo za hišo. Vemo, kako pomembna je okolica in morebiten vrt. Torej je urejanje okolice in vrta eno od glavnih in pomembnejših opravkov, ki nas čakajo, ko se vselimo v hišo. Vemo, da je notranjost pomembna, je pa pomembna tudi zunanjost. In, če mogoče želimo poceni urejanje okolice, ker želimo strokovno pomoč, nam je ta na voljo, saj lahko ponudnike te storitve najdemo že kar na spletu.

Urejanje okolice je lahko naporno opravilo, sploh, če se tega lotimo popolnoma sami. Navsezadnje morebiti niti nismo najboljši »dizajner« in lahko še kaj poslabšamo. Zato je dobro, da se odločimo za pomoč, pri tem pa seveda poiščemo poceni urejanje okolice.

 ureditev okoliceurejanje okolice in hiše

Urejanje okolice doma je lahko zelo ugodno!

Urejanje doma in okolice ali urejanje vrtov okolice je izredno pomembna, saj želimo, da vsak mimoidoči občuduje vsako malenkost v naši okolici, zato pri tem ne bomo toliko dolgovezili in se bomo odločili za pomoč, ki pa je vsekakor dobrodošla. Mogoče celo nujno potrebna, glede na možnosti, ki jih vse imamo in si nam na voljo za urejanje okolice. Poceni urejanje okolice oziroma samo urejanje okolice ali pa zgolj urejanje vrtov okolice je torej opravek, ki mora biti natančno izveden, da bo res potem vse odgovarjalo, tako zunaj kot tudi navznoter. Navsezadnje je dobro, da uživamo tako zunaj kot noter. Če smo poskrbeli za odlično počutje v notranjih prostori, je pomembno, da to storimo tudi zunaj.

 

Urejanje doma in okolice za hišo kot iz slike!

Urejanje doma in okolice pa prinese tudi nekaj stroškov, ki sicer niso zanemarljivi, vendar pa glede na rezultat lahko z zagotovostjo trdimo, da bomo ta znesek z veseljem odšteli. Če je urejanje okolice in vrta tako pomembno opravilo, potem zares nimamo kaj premišljevati in se tega lotimo tudi tako kot je potrebno. Natančno in z vsemi potrebnimi elementi. Ker pa sami mogoče nismo najboljši naslov, pa izkoristimo ponujeno pomoč.
Urejanje okolice je eden bistvenih korakov pri hiši. Vsi imamo radi urejeno okolje in zato nas ne preseneča dejstvo, da so pred hišami razni dodatki in okraski, ki se tako lepo podajo k ostali okolici. Zato poskrbimo tudi za lastne, ki bodo krasili okolico našega doma.

Elektromagneti visoke kakovosti in kvalitetno izdelana magnetna plošča

info marketing - ponedeljek, januar 09, 2017

Elektromagneti so postali znani šele po odkritju trajnih magnetov. Odkril jih je danski fizik in kemik, ki je bil hkrati tudi profesor na univerzi, Hans Cristian Oersted  in sicer po naključju – med demonstracijo, namenjeno prijateljem in študentom je opazil pojav, ki se je izkazal za zelo pomembnega pri razvoju elektrotehnike v zadnjem stoletju. Vse to se je dogajalo pred približno 200 leti. Začetek magnetov pa sega še dlje v zgodovino. Prve kose kamnine, ki je privlačila železo so našli Grki pred več kot 2000 leti. Snov so poimenovali magnetit. 

Elektromagneti  so magneti, na katere lahko vplivamo s pomočjo električnega toka – magnetno polje elektromagnetov lahko vklopimo ali izklopimo. Poznamo tudi druge vrste magnetov – magneti redkih zemlj, pri katerih gre za vrhunske materiale, pnevmatski magneti, magnetne plošče itd. V podjetju Ilirik d.o.o. vam nudimo vse naštete magnete in številne druge storitve. 

Magnetna plošča in izdelava kompleksnejših oblik
Magnetna plošča je le eden izmed izdelkov, ki so na voljo v našem podjetju. V naši ponudbi je tudi trajni magnet, izdelan iz naslednjih materialov:
 • NdFeB,
 • SmCo,
 • AlNiCo,
 • feriti,
 • plasto NdFeB,
 • plasto feriti,
 • feritna jedra,
 • karbonilna jedra.
Za omenjeno vrsto magnetov je torej značilno, da so izdelani iz feromagnetnih snovi. Imenujemo jih tudi permanentni magneti. 

Elektromagneti – široka ponudba
V podjetju Ilirik d.o.o. se z magnetno tehnologijo ukvarjamo že 15 let, zaradi česar lahko našim strankam nudimo le najboljše izdelke. Elektromagnete izdelujemo tudi po vaših željah, kar pomeni, da jih lahko prilagodimo potrebam strank. To nam omogoča neprekinjeno izobraževanje na področju magnetne tehnologije, s pomočjo katerega si dopolnjujemo znanje, ki ga uporabimo pri sami izdelavi magnetov. V naši stalni ponudbi najdete elektromagnete, magnetne plošče, magnetne palice, trajne magnete in številne druge kompleksnejše oblike, namenjene uporabi v avtomobilski industriji, beli tehniki, lesni industriji, kovinsko predelovalni industriji itd. V kolikor iščete ali potrebujete magnete, je podjetje Ilirik d.o.o. prava izbira za vas. Predlagamo vam, da preverite našo ponudbo. V kolikor vas zanimajo cene magnetov nam pošljite povpraševanje – z veseljem vam bomo odgovorili. Prav tako vam bomo ustrezno svetovali in pomagali izbrati pravi magnet, ki vam bo olajšal delo. Kvaliteta naših izdelkov ni vprašljiva, saj dajemo velik poudarek na izbiro ustreznih magnetnih materialov pred samo izdelavo magnetov. Menimo, da izbira materiala odločilno vpliva na funkcijo magneta, zaradi česar je potrebno material izbrati premišljeno, ob tem pa uporabiti svoje znanje in pridobljene izkušnje, ki jih zagotovo imamo.

Delovna oblačila za udobje in varnost

info marketing - torek, januar 03, 2017
Delovna oblačila opravljajo dve funkciji. Prva funkcija je enaka tisti, ki jo imajo vsa druga oblačila: delavca varujejo pred mrazom, vročino, padavinami in vsemi drugimi vremenskimi vplivi. Na drugi strani pa imajo delovna oblačila tudi nalogo varovanja oziroma zaščite delavcev. V naši trgovini vam nudimo profesionalna delovna oblačila. Cena naših delovnih oblačil je konkurenčna. Na voljo so vam najrazličnejša delovna oblačila za vse vrste poklicev oziroma delovnih profilov, kot so denimo delovna oblačila za gozdarje ali odsevna delovna oblačila. Seveda pa prodajamo tudi vse vrste dodatne zaščitne opreme, kot so denimo glušniki ali gozdarska čelada. Ne glede na to, kaj potrebujete, in če so vaše želje še tako kompleksne, lahko pri nas pričakujete, da boste poleg kvalitetnega in poglobljenega strokovnega nasveta dobili delovna oblačila po ugodni ceni, ki bodo le najvišje kvalitete.

Cena delovnih oblačil, ki vas bo zadovoljila

V današnjem času imajo potrošniki v primerjavi z izpred nekaj desetletji dosti višje zahteve. Vsakdo pričakuje, da bo za svoj denar dobil najvišjo kvaliteto in seveda je vedno pričakovana tudi konkurenčna cena.  Delovna oblačila, ki jih boste kupili pri nas, tem zahtevnim kriterijem seveda ustrezajo. Pri nas so vam na voljo visokokakovostna profesionalna delovna oblačila vseh vrst, kot so denimo delovna oblačila za gozdarje ali odsevna delovna oblačila, ki so le del naše zelo bogate in pestre ponudbe. Tisto, kar boste kupili pri nas, bo udobno, trpežno in zdržljivo.

Delovna oblačila morajo biti udobna in varna

Prvi kriterij, ki ga morajo izpolniti delovna oblačila, je seveda varnost. Delavci morajo biti pri delu predvsem kvalitetno zaščiteni. Pravijo, da ima človek le eno zdravje, zato ga je potrebno ustrezno varovati oziroma zaščititi. Na drugi strani pa morajo delovna oblačila zagotoviti tudi ustrezno udobje, saj bo delavec lahko le tako delal sproščeno, kar je zagotovo povezano z varnostjo pri delu in ne nazadnje tudi z ustrezno storilnostjo. Proizvodi, ki jih boste kupili pri nas, vse to omogočajo. Ob tem pa je cena naših delovnih oblačil tudi ugodna.


1 2