1  

Jogi za otroke

info marketing - petek, marec 31, 2017

Jogi za otroke

S pomočjo kvalitetnega otroškega jogija do kakovostnega spanca otroka

Spanec vašega otroka je izjemno pomemben, saj se otrok med njim razvija in krepi svoje telo. Zagotovite vašemu otroku čudovit, trden in kakovosten spanec in naročite otroški jogi na naši spletni strani.

Velika izbira jogijev za otroke

V Spalnem studiu vam ponujamo široko izbiro jogijev za otroke. Vsi otroški jogiji so kvalitetno in natančno izdelani ter bodo vašemu malčku tako nudili kvaliteten spanec. Oglejte si ponudbo jogijev za otroke in se prepričajte o lastnostih posameznega izdelka.

 Jogiji za otroke v veliko dimenzijah

Otroške jogije vam ponujamo v veliko različnih dimenzijah. Odločite se lahko za jogije za otroško posteljico ali pa za tiste večje jogije za otroke. Posebej je treba biti pozoren pri nakupu jogija za otroško posteljico, saj se mora ta do potankosti prilegati velikosti posteljice. Pa tudi sicer je pametno, da se otroški jogiji prilegajo dimenzijam postelje, saj lahko v nasprotnem primeru otrok (sploh manjši) pade med rob postelje in jogi ter se tako poškoduje.

Otroški jogi

Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o široki ponudbi jogijev za otroke

Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o veliki ponudbi jogijev za otroke, ki vam jo ponujamo. Jogiji za otroško posteljo so natančno in kvalitetno izdelani, sestojijo pa iz najkakovostnejših materialov. V primeru dodatnih vprašanj o otroških jogijih smo vam na voljo tudi po telefonu. Naročite otroški jogi zdaj in vašemu malčku zagotovite odličen spanec!

Prezračevalni sistemi MIKrovent

info marketing - sreda, marec 15, 2017

Prezračevalni sistemi MIKrovent – vse, kar morate vedeti o prezračevanju hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom


Prezračevalni sistemi MIKrovent ponujajo številne prednosti, med katerimi moramo kot prvo omeniti zdravo, kakovostno in varčno prezračevanje prostora pri zaprtem oknu. Seveda pa je potrebno omeniti tudi prihranek – v primerjavi s podobnimi prezračevalnimi sistemi nam Prezračevalni sistemi MIKrovent zagotavlja kar do 68% prihrankov. V podjetju Mikrovent vam bomo z veseljem svetovali o prezračevanju hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom oziroma o prezračevanju z rekuperacijo, zato nas lahko ob potrebi po dodatnih informacijah kontaktirate.Prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom - prezračevanje z rekuperacijo


Prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom - prezračevanje z rekuperacijo je način prezračevanja, o katerem je zares vredno razmisliti. Prezračevalni sistemi MIKrovent so sistemi za decentralizirano prezračevanje novih in obstoječ stavb z rekuperacijo toplote do 87% pri 100% izmenjavi zraka v prostoru in z možnostjo regulacije vlage v bivalnih prostorih. Za vse dodatne informacije o prezračevalnih sistemih MIKrovent in prezračevanju z rekuperacijo obiščite spletno stran ali nas kontaktirajte – z veseljem vam bomo svetovali. Prezračevalni sistemi MIKrovent – prednosti uporabe


Prezračevalni sistemi MIKrovent ne potrebujejo dodatnih kanalov za distribucijo zraka, kar pomeni, da odpadejo tudi stroški čiščenja in porabe elektrike za distribucijo po kanalih. O prezračevanju hiše z MIKrovent prezračevalnim sistemom oziroma o prezračevanju z rekuperacijo vam bomo z veseljem svetovali tudi v podjetju Mikrovent. Na voljo so vam Prezračevalni sistemi MIKrovent 300 in prezračevalni sistemi MIKrovent 100, zato vam predlagamo, da pregledate to odlično ponudbo! Kontaktirate nas lahko s pomočjo informacij, ki jih najdete na naši spletni strani. Vabljeni k ogledu!

Darilna pogodba nepremičnine

info marketing - sreda, marec 15, 2017

menjava nepremičnin
Darilna pogodba za nepremičnino je pravni posel, na podlagi katerega darovalec neodplačno prenese lastninsko pravico na nepremičnini na obdarjenca, ta pa jo sprejme. Tako obdarjenec postane lastnik nepremičnine, ki je predmet darilne pogodbe.
Darilne pogodbe za nepremičnine najpogosteje sklepajo družinski člani in drugi sorodniki, kar pa seveda nikakor ni pravilo. Bistvo darilne pogodbe za nepremičnino je, da gre za neodplačen pravni posel na podlagi katerega se neodplačno prenese lastninska pravica na nepremičnini. 


Omeijitve darilne pogodbe za nepremičnino

Tako kot pri večini drugih pogodb v slovenskem pravu, tudi v primeru darilne pogodbe za nepremičnino ne gre brez omejitev. Pozorni moramo biti na situacijo, kjer se sklepa darilna pogodba med starši in otroci in je v družini več otrok, starši pa bi radi nepremičnino podarili zgolj enemu izmed otrok. V takšnem primeru bodo imeli ostali otroci po smrti staršev pravico do zahteve nujnega deleža, ki znaša polovico zakonitega deleža. 
Na omejitve pri darilni pogodbi za nepremičnino naletimo tudi v zakonu o kmetijskih zemljiščih, ki določa, da lahko lastnik kmetije, gozda oz. kmetijskega zemljišča objekt z darilno pogodbo podari le ožjim družinskim članom. Darilna pogodba se na omenj
enih objektih z ne sorodnikom lahko izvede le, v kolikor občina v kateri se objekt nahaja, ne uveljavlja predkupne pravice. 

Menjava nepremičnin ali dve prodajni pogodbi

Darilna pogodba nepremičnine
Zraven darilne pogodbe za nepremičnino pa je dan danes zelo pogosta tudi menjalna pogodba za nepremičnino, ki predstavlja pravno upravičenje za menjavo nepremičnin. Vsebinsko je menjalna pogodba sestavljena iz dveh prodajnih pogodb in tudi obe stranki v pravnem poslu zavzemata položaj prodajalca. 
Tudi v primeru menjave nepremičnin sta osebi, vključeni v menjavo, dolžni poravnati davek. Več o plačevanju davka pri menjavi najdemo v:
  • Zakonu o davku na promet nepremičnin (ZDPN-2)
  • Zakonu o dohodnini (ZDoh-2)
Z menjavo nepremičnine se torej vsak posameznik zavezuje, da bo svojemu sopogodbeniku izročil zamenjano stvar, tako da bo ta pridobil lastninsko pravico na tej stvari.  Menjavo je najbolje in najodgovorneje opraviti pri  odvetniku za nepremičnine, ki pravo menjav nepremičnin obvlada.
V odvetništvu Žagar vam ne svetujemo zgolj o obdarovanju in menjavi ter prodaji nepremičnin. K nam se lahko zatečete tudi po nasvet v primeru razveze in posledične delitve premoženja. Ker razveza in delitev premoženja prideta pravzaprav z roko v roki, je izjemnega pomena, da vas v najtežjih trenutkih zastopa nekdo, ki bo poskrbel za vas in vaš dobrobit. V odvetništvu Žagar pa vam pomagamo tudi pri sklepanju pogodbe o delitvi solastnine.

Prezračevalni sistemi MIKrovent

info marketing - sreda, marec 15, 2017

Prezračevalni sistemi MIKrovent: prezračevanje hiše z rekuperacijo toplote

Prezračevalni sistemi MIKrovent, ki smo jih razvili pri podjetju MIK Celje, predstavljajo nadgradnjo že uveljavljenega sistema GECCO. Tako prezračevalni sistemi MIKrovent poskrbijo za energijsko učinkovito prezračevanje z rekuperacijo toplote in so zato precej boljša izbira od naravnega prezračevanja z odpiranjem oken, ki prevede do precejšnjih toplotnih in s tem tudi finančnih izgub. 

Prezračevanje z rekuperacijo toplote  prinaša velike prihranke 


Se sprašujete, kaj sploh pomeni prezračevanje z rekuperacijo toplotne energije? Gre za obliko prezračevanja, na kateri temeljijo tudi prezračevalni sistemi MIKrovent in ki poteka tako, da se toplota odpadnega zraka prenese na hladen, svež zunanji zrak. Tako nam prezračevanje z rekuperacijo omogoča, da se znebimo odpadnega zraka, ne pa tudi toplote, zato lahko govorimo o veliki energetski učinkovitosti tovrstnega prezračevanja.  

Varčno prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom

prezračevalni sistemi MIKrovent 300

Prezračevalni sistemi MIKrovent 100, namenjeni prezračevanju prostorov do velikosti 25 m2, so bili razviti z željo, da bi odpravili največjo pomanjkljivost sodobnih oken. Ta namreč zagotavljajo precej boljše tesnjenje in toplotno izolacijo od starejših oken, kar je seveda njihova pomembna prednost, vendar hkrati tudi slabost. Zaradi špranj je namreč v preteklosti prezračevanje potekalo praktično samodejno, danes pa moramo za to skrbeti sami, če ne želimo, da se pojavijo težave zaradi kondenzacije in slabe kvalitete zraka, ki lahko vpliva tudi na naše zdravje. V primerjavi z naravnim zračenjem je prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom precej bolj varčno, saj je možna rekuperacija slabih 90 odstotkov toplote odpadnega zraka. Prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom pa je mnogo cenejše tudi v primerjavi z uporabo podobnih prezračevalnih sistemov. Nižji je tako strošek začetne investicije in vgradnje kot delovanja in vzdrževanja sistema. Prezračevalni sistemi MIKrovent, za vgradnjo katerih je mogoče pridobiti tudi subvencijo Eko sklada, porabijo izjemno malo elektrike, saj se ponašajo z ventilatorji z zelo visokim izkoristkom. Ker prezračevalni sistemi MIKrovent za svoje delovanje ne potrebujejo dodatnih kanalov, po katerih bi potekala razporeditev zraka, pa je poraba električne energije še manjša, občutno pa se znižajo tudi stroški čiščenja. Na voljo tudi prezračevalni sistemi MIKrovent za večje prostore

 
Če se zanimate predvsem za prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom, so prava izbira za vas prezračevalni sistemi MIKrovent 100, medtem ko se v javnih objektih in podjetjih načeloma bolj uporabni prezračevalni sistemi MIKrovent 300. Ti so namreč primerni tudi za prezračevanje večjih prostorov, do velikosti 60 m2. Prezračevalni sistemi MIKrovent poskrbijo za pretok zraka do 120 m3/h in so tako idealni za dvorane, vrtce, sejne sobe ipd. Z veseljem odgovorimo na vsa vaša dodatna vprašanja in vam svetujemo glede najboljše rešitve za vas.

Glorjana Veber - kulturna managerka in pesnica

info marketing - sreda, marec 08, 2017

Danes je inovativnost na področju bralne kulture in bralnih navad prej redkost kot pravilo. Z njenim sistematičnim razvojem se že več kot deset let ukvarja kulturna managerka, pesnica, raziskovalka in vsestranska ustvarjalka Glorjana Veber, avtorica več člankov na to temo, politologinja, magistrantka sociologije in doktorantka literarnih ved. Objavlja in nastopa doma in v tujini, raziskuje bralno recepcijo, kupce knjig, kulturno politiko, marketing in kreativne pristope vodenja ter pisanja. Za sabo ima veliko število uspešnih mednarodnih projektov iz področij izobraževanja, kulture, mladih, sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem. Glorjana Veber je prejemnica nekaj mednarodnih nagrad za poezijo, avtorica razprodanega pesniškega prvenca Prosti pad, ustanoviteljica Inštituta za raziskovanje inovativnih umetnosti IRIU, za kratico katerega se skrivajo Inspiracija, Raziskovanje, Inovacija in Umetnost. V okviru slednjega je razvila več inovativnih programov, kot sta literarne situacije in socialna kultura, ki angažirajo široko publiko k branju in sodelovanju.

glorjana veber
                    Foto: Peter Giodani
V okviru IRIU-ja ste izvedli več kot 700 projektov, veliko izmed teh v okviru programa socialna kultura. Kaj pomeni in kateri projekti jo predstavljajo?

Glorjana Veber:

Avtorski program socialna kultura pomeni obliko ustvarjalnega dela, ki krepi kulturno zavest in solidarnost ter spodbuja sodelovanje vseh deležnikov na področju kulture, sociale in gospodarstva. Izvajati smo je začeli leta 2012 in se velikokrat povezuje tudi s konceptom programa literarnih situacij. Najbolj obsežen projekt je predstavljal Knjižno barantanje, ki sem ga formulirala iz ideje, da se bralcem omogoči cenovno dostopnost knjig, da pri nakupu oziroma barantanju kupec komunicira s pesnikom, torej z avtorjem in ne z »običajnim prodajalcem«. Ob nakupu se torej izobražujeta tako kupec kot po možnosti tudi avtor in s tem ustvarjata novo knjižno izkušnjo. Za izvedbo projekta je IRIU s pomočjo založb, organizacij in posameznikov zbral več tisoč knjig. Kupec je z vsakim navedenim razlogom, zakaj bi rad imel knjigo ali kaj ve o avtorju knjige ali z njo povezano literarno tematiko, znižal njeno ceno. Cene so se torej oblikovale na podlagi dialoga med barantalcem in končnim uporabnikom, s tem pa se je med njima vzpostavljal in negoval specifični bralno-kulturni odnos.


Foto: Boštjan Veber
Kakšen je bil odziv uporabnikov?

Glorjana Veber:
Najpogostejša odgovora uporabnikov pri študiji sta bila, da s takšnim nakupom uporabniki hkrati spoznavajo avtorje in si lahko z njimi delijo bralne izkušnje ter da je naš način prodaje inovativen in se knjigo spoznava v drugačni, bolj zanimivi izkušnji. Projekt smo izvajali na več koncih Slovenije, neprekinjeno je najdlje potekal v Ljubljani, približno tri mesece. V času Slovenskih dnevov knjige smo ga nadgradili z novo obliko in sicer s t.i. Facebook barantanjem, ki je doživel tudi največji odziv udeležencev in medijev. Udeleženci so si izbrali želeno knjigo na podlagi fotografije v Facebookovi galeriji. S pomočjo spletnega pogovora sta barantalec in potencialni kupec barantala za ceno. Po plačilu je bila kupcu knjiga brezplačno poslana na dom. Ostali projekti v okviru socialne kulture so bili tudi Poet se nosi, Inštitut odprtih vrat, Organizacije organizacijam, Umetniki za umetnike idr.


Kaj ste skušali doseči z njimi?

Glorjana Veber:
V okviru projekta oziroma podprograma Inštitut odprtih vrat so lahko organizacije ali posamezniki brezplačno ali po simboličnih cenah, odvisno od njihovega socialnega položaja, koristili prostor za ustvarjanje, nastope, sestankovanja, srečanja, vaje, predstavitve ipd., medtem ko je program Organizacije organizacijam omogočal brezplačni marketing in promocijo t. i. socialno ogroženim organizacijam. Pri beležnicah Poet se nosi, na katere smo natisnili verze pesnikov različnih starostnih skupin, in pri projektu Umetniki za umetnike, je bil ves zaslužek namenjen avtorjem oziroma njihovemu neposrednemu delovanju.


Od kod vam ideje za tovrstne projekte in zakaj so pomembni?

Glorjana Veber:
Inovativnost, domišljija in ustvarjalnost so bistvene predpostavke mojega dela. Tako v okviru razvijanja bralnih programov, avtorskih projektov kot marketinga. Poezija je eno izmed mnogoterih ogledal trenutnega stanja družbe in hkrati tudi eno izmed mnogih žarometov zgodovine ter daljnogled za prihodnost obenem. Ozavešča, opominja in vzgaja, sprašuje ter odgovarja, ruši in ustvarja. Vpliva na oblikovanje družbene strukture in s tem na družbeno spremembo. Slednjo potrebuje, da se lahko tudi sama spreminja. In to je njuna vzajemna transformativna subjektiviteta. Zato sta inovativnost in njena imaginacija tako pomembni. Od nekaj rada opazujem, pri svojem delu sem strastna in uživam.

Kaj je največji uspeh?

Glorjana Veber:
Angažma publike. Ko vidiš, da publika ni pasivni udeleženec, ko angažiraš tudi več kot 30.000 bralcev in hkrati spremljaš javne kazalnike, da bralne navade upadajo, potem je to vsekakor pomemben rezultat. Vedno se da, če se hoče in če imaš vizijo.


Kakovostno Lektoriranje

info marketing - četrtek, marec 02, 2017

Lektoriranje za študente izvajamo z veseljem


Lektoriranje v našem podjetju
najraje izvajamo za študente. Razlogov za to je več. Na eni strani so študenti v trenutku, ko potrebujejo lektoriranje, v lepem, morda celo slovesnem trenutku svojega študija, saj diploma, magisterij ali doktorat za njih pomeni eno od prelomnic v njihovem življenju. In radi smo del tega lepega trenutka. Na drugi strani lektoriranje diplomskih radi opravljamo tudi zato, ker študente zelo spoštujemo, saj vemo, da morajo v pridobitev izobrazbe vložiti veliko napora. Verjamemo, da je prevajanje in lektoriranje, ki ga za njih opravljamo po izredno ugodni ceni, neke vrste pomoč in prispevek k njihovem delu, s čimer jim izkažemo spoštovanje.Kakovostno lektoriranje je v današnjem času redkost


Živimo v času, ko se vse dogaja izredno hitro oziroma dosti hitreje, ko se je pred nekaj desetletji. Rastejo tudi zahteve po konkurenčnosti in potrošnik je vse bolj zahteven glede kvalitete. V takšnem času, ko pravimo, da pada kvaliteta prav pri vseh proizvodih, za katere je nekoč veljalo, da bo njihova življenjska doba za uporabnika dosmrtna, a se dandanes izkaže, da je že čez nekaj let potrebno kupiti nove, je tudi kakovostno lektoriranje le težko najti. Kakovostno lektoriranje namreč od lektorja zahteva, da se svojemu delu v celoti in koncentrirano posveti in da pri lektoriranju strokovnih besedil v delu pusti delček sebe. Na srečo so tudi danes še izvajalci, ki svoje delo lektoriranja besedil in s tem seveda tudi lektoriranje diplom opravijo zelo kvalitetno.Lektoriranje, ki vam ga nudimo, vas bo razveselilo


Če se boste odločili, da boste lektoriranje naročili pri nas, vas bomo razveselili tudi z nizko ceno in veliko hitrostjo opravljene storitve. Pravzaprav je v skladu z našimi preverjanji pri nas cena najnižja v Sloveniji. Tudi to je del našega prispevka in izraz spoštovanja študentom. Na drugi strani pa prevajanje in lektoriranje izvajamo izredno hitro. To je še posebej pomembno za tiste študente, ki se ob samem koncu študija znajdejo v časovni stiski in potrebujejo res hitro lektoriranje diplomskih. Ponosni smo, da lahko povemo, da smo iz časovne stiske rešili že ogromno naši strank.


1