1  

Prezračevalni sistemi MIKrovent

info marketing - sreda, maj 31, 2017

Prezračevalni sistemi MIKrovent nadomeščajo odpiranje oken


Prezračevalni sistemi MIKrovent omogočajo zračenje prostorov brez odpiranja oken. Kako je to mogoče? Prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom je lokalno, mehansko prezračevanje prostorov, ki je tudi energetsko učinkovito. Z vgrajeno napravo, ki omogoča prezračevanje z rekuperacijo toplote odpadnega zraka, v prostorih dobimo 100 % svežega zraka, pri čemer izgubimo kar najmanj toplote. Vračanje toplote odpadnega zraka vstopnemu zraku je 87 %.

Kako deluje prezračevanje z rekuperacijo?

Rekuperator je naprava, s katero sistem izmenjuje zrak – prenaša toploto iz notranjih prostorov  v zunanji zrak, v prostor pa vrača očiščen in segret zrak. Ključnega pomena pri tem so minimalne temperaturne izgube. Kakovostno prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja varčevanje z energijo in znižuje stroške ogrevanja/hlajenja bivalnih prostorov. 

Prezračevalni sistemi MIKrovent z možnostjo regulacije vlage v prostoru

Sodobni prezračevalni sistemi MIKrovent  omogočajo decentralizirano prezračevanje s  stopnjo rekuperacije toplote do 87 %, hkrati pa ob stoodstotni zamenjavi zraka v posameznem prostoru omogočajo tudi regulacijo vlage. Slednje je pomembno, ker se s povečanjem vlažnosti zraka povečuje učinek rekuperacije, pri kateri sodeluje kondenzacijska energija vlage.

Prezračevalni sistemi MIKrovent zagotavljajo tiho prezračevanje brez prepiha 

Prezračevalni sistemi MIKrovent 100 so primerni za vse stanovanjske objekte. Sodobni prezračevalni sistemi MIKrovent 100 so prilagojeni za lokalno zračenje bivalnih prostorov in omogočajo prezračevanje z rekuperacijo, saj je klasično odpiranje oken energetsko potratno. Prav tako z odpiranjem oken v prostor neizogibno vdirajo prah, neprijetne vonjave, hrup in insekti. Vsemu temu se zlahka izognete, če izberete  prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom. V podjetju MIK Celje d. o. o. vam nudimo vso prodajno podporo za prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom. 

Prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom je okolju prijazno

Zakaj izbrati prezračevanje hiše z Mikrovent prezračevalnim sistemom? Zato, ker so prezračevalni sistemi MIKrovent 300 prilagojeni za prezračevanje večjih, javnih prostorov. Prezračevalni sistemi MIKrovent 300 so namenjeni za velike objekte, v katerih se naenkrat zadržuje večje število ljudi, kot so vrtci, šole, bolnišnice, športne in druge dvorane. Sistem omogoča prezračevanje z rekuperacijo toplote kar do 90 %. Skupne prostore je treba prezračevati tako, da se zadosti vsem standardom za zagotavljanje optimalnih delovnih pogojev, ob upoštevanju dejstva, da prostori niso zasedeni 24 ur na dan. To pomeni, da tudi prezračevanje s polno močjo ni potrebno ves čas. Prilagodljivi prezračevalni sistemi MIKrovent 300 omogočajo  prezračevanje z minimalno količino zraka, v času, ko prostori niso v uporabi. Sodobna tehnologija prezračevalnih stemov  MIKrovent s tem pomembno pripomore tudi k zniževanju stroškov obratovanja sistema.

Brezšivne cevi

info marketing - torek, maj 23, 2017

Brezšivne cevi so narejene brez vidnega šiva oziroma spoja. V postopku izdelave brezšivne cevi se najprej preluknja valjast ali prizmatičen jekleni blok, nato pa se ga z valjanjem ali vlečenjem preoblikuje v hidravlične brezšivne cevi želene dimenzije. Med prednosti brezšivne cevi spadajo zelo tanka stena, izredno močna konstrukcija, poponoma neviden spoj, brezšivne cevi pa lahko naredimo tudi v poljubnih dimenzijah, ki bodo ustrezale vašim potrebam. Brezšivne cevi uporabljamo tam, kjer je potrebno zagotoviti izjemno trdnost in stabilnost, primerne so recimo za kletke za avtomobile, za dele v strojegradnji in druge instalacije, brezšivne hidravlične cevi pa so uporabne tudi za plinsko napeljavo, za kotle, prenos vode in toplotnih izmenjevalcev. 

Šivne cevi – postopek izdelave in uporaba

Šivne cevi so narejene s postopkom varjenja, in sicer jeklenega traku, ki ga zvijejo na želeno debelino in spojijo, tako da ostane spoj viden. Šivne cevi je mogoče narediti s postopkom hladnega ali toplotnega oblikovanja, lahko so izolirane ali neizolirane. Šivne cevi so najbolj uporabne v hidravliki, pa tudi v konstrukciji za cevovode ter za zaščitne cevi. Prenesejo velik tlak in so namenjene široki uporabi, a zaradi spoja oziroma šiva prenesejo manjše obremenitve kot brezšivne cevi. Dimenzije so odvisne od potreb, saj jih je mogoče enostavno rezati na poljubno dolžino, nekoliko so omejene le pri premeru. 

brezšivne cevi

Brezšivne cevi in šivne cevi v spletni trgovini S3C

Podjetje S3C se ukvarja z dobavo različnih izdelkov za hidravlično in pnevmatično industrijo. Izbiramo le med najzanesljivejšim ponudniki in vrhunsko kvaliteto, tako da je izbira za kupce lažja. Cene, ki jih ponujamo, so izjemno dostopne in prijazne, omogočamo pa tudi hitro dobavo, in sicer v roku treh delovnih dni od prejema naročila. Ne glede na to, ali vas zanimajo brezšivne cevi ali šivne cevi, gumijaste cevi za vodo, hidravlične cevi, cevne zveze, navojni nastavki, spojna tehnika, zaporni ventili, aparature za regulacijo in meritve, drugi ventili, blažilniki ali ostalo orodje in industrijska oprema, ste lahko prepričani, da boste pri nas dobili le najboljše, in to po izjemno ugodnih cenah. Preverite našo spletno stran in pobrskajte po izdelkih. Ponujamo vam tudi poenostavljeno storitev z lažje iskanje in izbiro. V polje za iskanje na spletni strani vnesete številko izdelka ali prodajalca, mi pa vam bomo ponudili originalni del, ki ste ga iskali, ter vam hkrati predlagali še ugodnejšo alternativo. V primeru vprašanj so vam zaposleni v podjetju na voljo tudi za pomoč pri pravi izbiri elementov ter vam svetujejo pri tehničnih rešitvah. 
šivne cevi

Zlati prstani

info marketing - petek, maj 19, 2017

Zlati prstani so vse prevečkrat posplošeni in jih smatramo kot klasične prstane. Pa je res tako? Tudi pri zlatu lahko izbiramo med različnimi barvami, kot so rumeno zlato, belo zlato in rdeče zlato, obstajajo pa tudi kombinacije naštetih barv. Zato nikakor ni nujno, da so zlati prstani le preprosti, klasični prstani, temveč so lahko tudi modni prstani. Dodamo jim lahko tudi čudovite, majhne detajle, zaradi katerih je sicer lahko izdelava nekoliko zahtevnejša in je posledično višja tudi njihova cena. Za posebne osebe oziroma posebne priložnosti, kot je denimo, poroka pa se lahko odločimo tudi za izdelavo unikatnega nakita, izdelanega po meri. Možnost izdelave po meri vam omogoča, da sami izberete material in obliko prstanov. Kljub temu, da je danes ponudba prstanov zares ogromna, se lahko zgodi, da ne najdete prstana, ki vam je všeč. V tem primeru se lahko odločite za izdelavo nakita po meri, ki vam jo nudimo tudi v Zlatarskem ateljeju Mengeš. Naši svetovalci vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Nudimo vam tudi poceni poročne prstane -cenik lahko preverite tudi s pomočjo povpraševanja.

Modni prstani, ki pritegnejo vsak pogled

Modni prstani so odlična izbira za vse, ki želite nekoliko izstopati. Nekaterim ljudem so všeč klasični zlati prstani, drugi pa se raje odločijo za sodobne in bolj glamurozne različice prstanov. Če klasični prstani niso prava izbira za vas, se lahko odločite za številne druge različice prstanov, izdelate pa si jih lahko tudi po meri in se tako kar najbolj približate svojim željam. Obiščete lahko tudi Zlatarski atelje v Mengšu v Ljubljani, v katerem izdelujemo unikatne, ročno izdelane prstane za posebne osebe in posebne priložnosti, na voljo pa so tudi srebrni poročni prstani. Tudi sami smo mnenja, da morajo biti poročni prstani nekaj posebnega, saj obeležujejo enega najpomembnejših dogodkov v življenju posameznika, zato vam nudimo cenik poročnih prstanov z ugodnimi cenami. Tudi poročni prstan je lahko modni prstan.

Zlati prstani kot poročni prstani

Zlati prstani so kljub številnim novejšim, sodobnejšim različicam še vedno najpogostejša in nekako najbolj klasična izbira, kadar je govora o poroki. Ponudba prstanov je danes zelo bogata, kar velja tudi za zlate prstane – poznamo jih namreč v različnih barvnih odtenkih. Kljub »klasiki« pa moramo poudariti, da so tradicionalni prstani v rumenem odtenku zlate barve danes le še redkost.

zaročni prstani cenazlati prstani
Kotalke

info marketing - sreda, maj 10, 2017


Kotalke nikakor niso utonile v pozabo, ravno nasprotno, spet postajajo zelo priljubljene. Umetnostno kotalkanje je športna aktivnost, ki postaja povsem enakovredna drsanju in rolanju. Kotalkanje se je pravzaprav razvilo iz umetnostnega drsanja, danes pa je to šport, pri katerem lahko spremljamo tekmovanja tudi na evropskem in svetovnem nivoju.  


Kaj je pri mladih bolj priljubljeno: rolerji ali kotalke? 

Vedno več otrok, mladostnikov  in odraslih si v poletnih mesecih z veseljem obuje kotalke. Cena za nakup povprečnih kotalk je v primerjavi z rolerji nekoliko nižja, na tržišču pa je na voljo več različnih modelov, tako za odrasle kot za otroke različnih starosti. Kotalke za odrasle imajo kvaliteten čevelj iz umetnega usnja in zamenljiva kolesca. Otroške kotalke pa so na voljo tudi v raztegljivi različici, saj malčkom noga zelo hitro raste. Prilagodljive kotalke so primerne za velikost noge od številke 28 do 34, s paščki pa jih otroku preprosto pritrdite na običajen športni čevelj. 

In strošek povprečnih kotalk? 

Ženske kotalke: cena se giblje med 80 - 120 €; 
moške kotalke: cena med 70 -150 €; 
otroške kotalke: cena že od 29 € za prilagodljive, za klasične pa boste odšteli od 40 -100 €. 

Ste še vedno v dvomih: rolerji ali kotalke?

Kotalke so bile predhodnice rolerjev in izvirajo iz 18.stoletja. Bistvo je v postavitvi kolesc, ki so pri kotalkah postavljena pod prsti in pod peto, po dve vzporedno, pri rolerjih pa so postavljena v vodoravni vrsti štiri, po sredini stopala. Rolanje je morda bolj primerno za rekreacijo, razvijanje koordinacije in vzdržljivosti, na kotalkah pa se človek počuti nekako bolj umetniško. Podlaga za mora biti bolj ravna in čista, na njih pa je mogoče izvajati razne plesne gibe in piruete.    

Kje nabaviti kotalke? Prodaja kotalk: v športnih trgovinah in na spletu

Če se odločate za nove kotalke, opravite nakup v izbrani športni trgovini ali preko spleta. Podjetje B2MS d.o.o. je pooblaščeni prodajalec športnih produktov priznanih blagovnih znamk in vam nudi bogat izbor opreme za profesionalce in rekreativce po konkurenčnih cenah. Na voljo poceni klasične in specialne kotalke za otroke in odrasle. Velika izbira in ugodne cene. Pokličite nas, svetovali vam bomo pri izbiri!

Potrebujete le nova koleščka za kotalke?

Kotalke se ne pokvarijo, obrabijo se le koleščka za kotalke. Čemu bi kupovali nove kotalke? Cena za nadomestna kolesca je zanemarljiva! V prodajalnah, kjer se kotalke prodaja, vam je na voljo tudi dodatna oprema: rezervna koleščka in zavore za zamenjavo. 

kotalkekotalke cena

Čiščenje klime v stanovanju

info marketing - torek, maj 09, 2017

Čiščenje klime v stanovanju je del vzdrževanja, na katerega radi pozabimo, a je še kako pomembno. Klimatska naprava potrebuje redno vzdrževanja, saj le tako lahko zagotovimo, da bo delovala pravilno in ne bo ogrožala zdravja bivajočih. Prav tako je čiščenje klimatskih naprav nujno, da velja garancija naprave in da lahko računamo na dolgo življenjsko dobo kupljene klime. 

Dejavniki za čiščenje klime v stanovanju 

čiščenje klimeKo govorimo o čiščenju klime doma, je to še toliko bolj pomembno, saj gre za prostore, kjer preživimo veliko časa in kjer moramo biti v zdravem okolju. Čiščenje klimatske naprave bi moralo biti tako samoumevno kot čiščenje preprog, kavča ali oken, a žal nanj prehitro pozabimo. Notranja enota klimatske naprave med svojim delovanjem sesa zrak, ki potuje prek filtrov. Filtri iz zraka odstranjujejo prah in različne mikrobe, še preden zrak pride do izmenjevalnika, kjer se ohladi. Če čiščenje klimatskih naprav zanemarjamo, se filtri lahko zamašijo. Zamašeni filtri slabše prepuščajo zrak, to pa seveda zmanjša učinkovitost klime. Zato je filtre treba čistiti in razkuževati najmanj enkrat na sezono. Pogostost je sicer odvisna tudi od proizvajalca in modela, več informacij vam bo dal instalater ali serviser. Poleg filtrov je zelo pomemben še en aspekt čiščenja klime v stanovanju. Čiščenje klime doma je potrebno še zaradi nabiranja vode. Pri ohlajanju zraka se izloča vlaga, zato se nabira voda, ki se szbira v posodi, od tam pa odteče po posebni cevi (lahko v odtok ali pa na prosto). Ker sta tako izmenjevalik kot zbirna posoda ves čas vlačna, se tam lahko zaredijo mikroorganizmi. Ti povzročajo neprijeten vonj, v hujših primerih pa tudi alergijske reakcije in celo bolezni dihal. S čiščenjem klime v stanovanju skrbimo, da je odtok vode po cevi nemotem, torej da voda ne zastaja v sistemu.

Čiščenja klime v stanovanju - kdaj po strokovnjaka

Za čiščenje klimatske naprave lahko delno poskrbimo samo, včasih pa je korisntno poklicati serviserja, ki bo opravil potrebna vzdrževalna dela. Klimatski napravi se z leti lahko zmanjša učinkovitost delovanja in s tem poveča poraba energije. Vzrok je pogosto v hladilnem plinu. Ta lahko sčasoma začne pronicati v okolico, zato je njegovo količino treba redno preverjati in ga po potrebi dodajati. Vse to in druge pomembne funkcije bo pogledal serviser in vašo klimatsko napravo spravil nazaj v visoko učinkovitost. V podjetju Atlas se s prodajo, montažo in vzdrževanjem klim ukvarjamo že več kot 25 let in smo strokovnjaki na svojem področju. Na nas se lahko obrnete za montažo klime, pa tudi za prenosne klime in vse druge storitve dejavnosti ogrevanja in ohlajanja prostorov. Poskrbite za ustrezno čiščenja klime v stanovanju še pred začetkom sezone. 

čiščenje klime v stanovanju

Prenosne klime

info marketing - torek, maj 09, 2017

Prenosne klime so alternativa klasičnim vgradnim klimam, ki zahtevajo montažo. Lahko so prav tako visoko energijsko učinkovite, ker niso fiksne, pa jih lahko uporabljamo v različnih prostorih ali na primer za različne dogodke na različnih lokacijah. Za klimatske naprave, prenosne in zidne, smo v podjetju Atlas profesionalci s številnimi izkušnjami in ogromno znanja. Osredotočeni smo na celovite rešitve na visoki kakovostni ravni, o čemer pričajo naše številne zadovoljne stranke. 

Prednosti prenosne klime

Če je klimatska naprava prenosna, to pomeni, da jo lahko premaknemo v drug prostor, in takšna fleksibilnost je zagotovo največja prednost te izbire. Poleg tega je prenosna klima naprava cenejša že sama po sebi, poleg tega pa se znebite še stroškov montaže. Investicija bo tako veliko nižja. Prenosna klima ne zahteva posegov v prostor (vrtanje v stene, nameščanje in drugo), zato je odlična za prostore, kjer to zaradi različnih pogojev ni mogoče. Mini prenosna klimatska naprava je izvrstna za primere prostorske stiske. Če so klimatske naprave prenosne, so kompaktne in enostavne za uporabo, primerne za različne prostore in pogoje. 

prenosne klime

Odlične klimatske naprave: prenosne Gree Kobe enote

Atlas prodaja klime podjetja Gree, ki je največji specializirani proizvajalec klim na svetu. Zaposlujejo več kot 5000 razvojnih inženirjev in so lastnik prek 6000 registriranih patentov. Njihove naprave so najvišje kakovosti, zato jih naši instalaterji brez pomislekov priporočajo. Prenosna klima naprava Gree Kobe je kompaktna enota, težka 24 kilogramov. Je razred A po energijski učinkovitosti in ima vhrajeno samodejno diagnosticiranje. Za delovanje prenosne klime lahko skrbimo s priloženim daljinskim upravljalnikom ali pa s kontrolo na sami enoti. Delovanje prenosne klime je preprosto in ne potrebuje nikakršnje vgradnje, ter tako omogoča večjo fleksibilnst in prihranek prostora. 

Zaupajte našim strokovnjakom in partnerjem 

Za klimatske naprave (prenosne in vgradne) garantiramo najvišjo kvaliteto, predanost in strokovnost na terenu, ter seveda tudi garancijo ob rednem vzdrževanju. Vedno smo zazrti v prihodnost in iščemo najboljše rešitve za učinkovito rabo energije. Smo zastopniki za nekatere izmed najboljših globalnih proizvajalcev strojne opreme, ki na trg dajo le najboljše izdelke. Na nas se lahko obrnete za vse storitve s področja ogrevanja in ohlajanja prostorov, tudi na primer za toplotne črpalke, prezračevanje, električno ogrevanja , pa za montažo klime, čiščenje klime in drugo. Najsi želite mini prenosne klimatske naprave, montažo stalne enote ali pa kaj prav posebnega - pokličite nas in lotili se bomo še tako zahtevnega izziva. 

klimatske naprave prenosne

Avtomat za vodo

info marketing - ponedeljek, maj 08, 2017

V podjetju z dolgoletno tradicijo se zavedajo, kako pomembna je brezhibno čista pitna voda za človekovo zdravje in dobro počutje. Avtomat za vodo je najkrajša pot do prave izvirske vode. Dogovorite se lahko za najem avtomatov za vodo za direktni priklop na vodovodno omrežje ali za balone vode. Ugodna cena vode in njena kvaliteta bosta izničili vse vaše morebitne dvome glede najema aparata za vodo.

Avtomat za vodo – najem aparata za direktni priklop ali baloni vode 

Najem aparata za vodo omogoča pomemben prihranek denarja v primerjavi z nakupom. V podjetju Limaks d.o.o. se še kako zavedamo, kako pomembna je sveža pitna voda za zdravje in dobro počutje. Voda je vir življenja in človek naj bi popil vsaj liter in pol vode na dan. Če je nimamo pri roki, se nanjo tudi težko spomnimo. Tudi obiskovalci vaših prostorov in stranke vam bodo hvaležne za pozornost, ko bodo pri vas naleteli na avtomat za vodo, kjer bodo lahko elegantno potešili svojo žejo. Hvaležni vam bodo za kraljevsko udobje, ki jim ga lahko omogočite z najemom avtomatov za vodo. In lahko si predstavljate, koliko lažje se bodo odločale prav za vaše izdelke ali storitve, če jim zadostite osnovno življenjsko potrebo - vodo. Ali vam je ljubši najem aparata za vodo za direktni priklop ali za balone vode, je odvisno seveda od lokacije in vaših razpoložljivih vodovodnih priključkov, pa tudi od vaše osebne odločitve. Avtomat za vodo za direktni priklop je preprost in varen za uporabo. Odlikujejo ga samozapiralne pipe ali elektronsko krmiljenje. Sodobni filtri vodo mehansko očistijo blata, peska, rje in drugih večjih delcev v vodi. Vsebujejo pa tudi mehčalec vodnega kamna, kar pa zagotavlja daljšo življenjsko dobo avtomata. Da voda ohranja svojo naravno lastnost, to je pitnost brez vonja in okusa, vam pomaga doseči kvaliteten aparat za vodo podjetja Limaks d.o.o.

Aparat za vodo - cena?

Voda je dobrina, ki zahteva skrbno obravnavo od izvira do končnega uporabnika. Z vodo je treba ravnati spoštljivo, zato v prid najema aparata za vodo govori tudi ugodna cena vode naših avtomatov za vodo, kar velja tudi za promocijsko vodo.

najem aparata za vodo

Baloni vode

Baloni vode imajo to lastnost, da je v njih pristna izvirska voda, ki ni bila deležna ne kemičnih ne mehanskih postopkov za dosego njene čistosti. Kakovost vode v balonih je pod stalnim nadzorom polnilnice. Redno jo testirajo s fizikalno-kemijskimi, biološkimi in mikrobiološkimi postopki. Voda v balonu ima še to prednost, da si lahko natočimo ustrezno ohlajeno pitno vodo ali vročo za pripravo napitka. Vodne balone dostavljamo na želene lokacije. Aparat za vodo, cena, enostavno rokovanje, predvsem pa čista izvirska pitna voda, so resnična dodana vrednost kakovosti sodobnega življenja.

Avtomat za vodo

Promocijska voda

V podjetju Limaks d.o.o. vam poleg avtomatov za vodo nudimo tudi promocijsko vodo.  Kakovostna izvirska voda, polnjena v plastenke, na katerih je natisnjen logotip in druge informacije vašega podjetja, je način, s katerim se lahko promovirate učinkovito in nevsiljivo obenem. Promocijska voda se je pridružila sicer številni množici predmetov z natisnjenim logotipom. To je priložnost, da poleg širjenja informacije o vašem podjetju, izdelku ali storitvi, vašim kupcem s pomočjo promocijske vode sporočate tudi svoj odnos do te najdragocenejše dobrine.  Cena vode je v primerjavi s pozitivnim promocijskim učinkom takoj poplačan strošek.


1