Prevajanje Alkemist

info marketing - petek, julij 05, 2013

Prevajanje in tolmačenje - prevajalska agencija Alkemist

Naša agencija za prevajanje si je kot enega izmed svojih ciljev zastavila zbliževanje različnih ljudi ter  izboljšanje poslovne, kulturne in osebne komunikacije med njimi, s čimer si želimo povečati razumevanje različnosti in sočloveka. Morda zveni nekoliko 'visokoleteče', a prevajanje niti najmanj ni le mehanično spreminjanje besed iz enega jezika v drugega. Je mnogo več kot to – oblikovanje sporočila z mislijo na zgodovinske, sociološke in kulturne značilnosti tako izvirnega kot ciljnega jezika. Da lahko to storimo, imamo za prevajanje in tolmačenje na voljo le vrhunske prevajalce, ki imajo najmanj 3 leta delovnih izkušenj in so, kar se jezika tiče, dodatno usposobljeni za prevajanje posameznih strokovnih področij.

 

Pisno prevajanje v 110 jezikov

Agencija za prevajanje Alkemist vam zagotavlja pisne prevode v 110 jezikov. Prevajamo besedila različnih strokovnih področji in imamo v ta namen zaposlene prevajalce, ki se ukvarjajo s posameznimi strokami in dobro poznajo ustrezno izrazoslovje. če je potrebno, poleg prevajalcev besedila pregledajo tudi strokovnjaki s posameznih področij. Prevajanje torej poteka po ustaljeni praksi, ki se je izkazala za najbolj učinkovito: poleg prevajalca vedno pregledajo besedilo še lektor, ki je naravni govorec, in vodja projekta. S tem zagotovimo svojim strankam resnično kakovosten prevod, s katerim  sebe ali svoje podjetje z veseljem predstavijo drugim. Tudi dobro prevajanje oziroma kakovosten pisni prevod je odraz kakovosti podjetja.

 

Konsekutivno in simultano tolmačenje

Poleg pisnega prevajanja je pomemben del naše ponudbe tudi tolmačenje. Izraz pomeni ustno prevajanje, ki ga prevajalec izvaja ob sogovorniku. Konsekutivno prevajanje oziroma tolmačenje pomeni, da se tolmač nahaja ob govorniku in sproti prevaja njegove besede po sklopih. Ko govorec zaključi z enim delom, pride na vrsto prevajanje. Simultano prevajanje pa zahteva tudi uporabo tehnične opreme, in sicer kabine ter brezžičnih slušalk. V tem primeru prevajalec sproti prevaja govorčeve besede.  Agencija za prevajanje Alkemist vam v ta namen nudi tudi izposojo celotne opreme, ki  je nujno potrebna za hkratno prevajanje v več jezikov, na primer na srečanjih, ki se jih udeležijo predstavniki z različnih delov sveta.