Ravne strehe

info marketing - torek, april 05, 2016

Ravne strehe - moderen izgled in vzdrževanje

Ravna streha pomeni veliko bolje izkoriščen strešni prostor, modernejši videz stavbe, morda celo vnos zelenja v mesto, a pri ravni strehi je še posebej pomembno kako je izvedena, kakšno je njeno odvodnjavanje, poskrbeti moramo tudi za redno vzdrževanje ravnih streh.  

Izvedba ravne strehe ni mačji kašelj

Pri izvedbi ravnih streh moramo najprej vedeti kakšna bo njena namembnost. Ali gre za ravno streho bivanjskega dela ali zgolj za nadstrešnico, se bomo po njej sprehajali ali nam bo služila le kot zaščita pred spremenljivim vremenom? Pri izvedbi pohodne ravne strehe je še večji poudarek na njeni nosilnosti in vrsti izolacije. Pomembno pa je tudi odvodnjavanje. Ravne strehe morajo imeti kjub svojemu imenu naklon. Na trgu je kar nekaj naprednih tehnoloških rešitev, med katerimi lahko izbiramo ko se odločamo za izvedbo ravne strehe.  

Izvedba ravnih strehVzdrževanje ravne strehe

Ravne stehe so najbolj izpostavljen del stavbe. Zaščiti nas morajo pred padavinami in prenesti ogromne temperaturne razlike. Le redki nameščajo sisteme za odkrivanje puščanja, zato je pomembno da poskrbimo za redno vzdrževanje ravne strehe in preventivno odkrivanje poškodb - prejmite potrdilo o vodotesnosti svoje strehe.  Kajti, ko voda enkrat pride do izolacije, ta lahko neopazno začne propadati.

Moderno vzdrževanje ravne strehe

Nevarnosti za slabo odvodnjavanje ravnih streh in posledičnim poškodbam, torej vdoru vode v stavbo, se je mogoče izogniti s tehničnima postopkoma EFVM in ProtectSys. Poškodovana mesta, ki so nastala zaradi slabe izvedbe ravne strehe ali nezadostnega vzdrževanja, je mogoče odkriti še pred vdorom tekočin. Metoda EFVM temelji na tokovni meritvi, ProtectSys pa z visoko prevodnimi materiali v tesnilni plasti natančno odkriva vir napake in skrbi za takojšnjo zaščito ravne strehe in odpravljanje napak točno  in le na tistem mestu kjer je to res potrebno.
  
Zaščitite svojo ravno streho z dobro izvedbo in rednim vzdrževanjem!