Senzor gibanja

info marketing - petek, februar 28, 2014

Senzor gibanja je pomemben del protivlomne zaščite in kontrole pristopa

Senzor gibanjaV celotnem krogu oziroma sistemu zaščite objekta pred vlomi in nezaželenim vstopom imajo senzorji premikanja zelo pomembno vlogo. Ravno senzor gibanja namreč zazna premikanje oziroma spremembo, to sporoči alarmni centrali in s tem sproži akcijo. V podjetju Mobicom imamo na voljo različne vrste senzorjev, ki odgovarjajo specifičnim potrebam različnih uporabnikov: zunanji in notranji IR senzor gibanja, mikrovalovni in dvojni senzor. Vsak izmed njih je primernejši za določene objekte, lahko pa je tudi del tako imenovane pametne inštalacije. Če želite svoj dom ali poslovni objekt zavarovati pred vlomi, je alarmni sistem, ki vključuje senzor premikanja in videonadzorne kamere, najzanesljivejša rešitev.

Kam naj bodo nameščeni senzorji premikanja?

Če želimo stavbo ali njen del res učinkovito zaščititi, moramo upoštevati nekaj osnovnih pravil o tem, kam namestiti senzor gibanja. Prvo pravilo je, da mora biti nameščen tako, da čim bolj pokriva celotno polje, kar je navadno med 180 in 230 cm visoko. Paziti je treba tudi, da mu pogleda ne zastirajo različni predmeti in da senzor premikanja ni usmerjen na premikajoče se stvari. Tudi te lahko namreč sprožijo alarm. IR senzor gibanja tudi ni primeren za pretirano vlažne prostore, na primer kopalnico, hkrati pa ne sme biti usmerjen neposredno v klimatske naprave, radiatorje, zavese in odbojne površine.

Senzorji premikanja

Senzor gibanja dvojne tehnologije

Poleg IR senzorja gibanja so v podjetju Mobicom na voljo tudi tako imenovani senzorji premikanja dvojne tehnologije. Namenjeni so zahtevnejšim razmeram in so izjemno zanesljivi. Združuje da elementa – infrardečega in mikrovalovnega, ki vsak opravljata svojo funkcijo. Prvi zazna spremembo v temperaturi, drugi pa vstop objekta. Senzor gibanja dvojne tehnologije ima tudi zaščito zoper prekrivanje senzorja, saj se tudi v tem primeru sproži alarm. Tovrstni senzorji premikanja so izjemno primerni za preprečevanje lažnih alarmov, na voljo pa so tako v različici za zunanje kot za notranje prostore.