Družbena omrežja

Družbena omrežja - kako z oglasi do uspešnega podjetja

Družbena omrežja so tako vpletena v naš vsakdan, da o njihovem vplivu več ne dvomimo, se pa redno sprašujemo, kako jih učinkovito uporabiti v svojo korist. Sploh to velja za podjetnike, ki se dobro zavedajo, da objave in oglasi na družbenih omrežjih nosijo velik pomen pri odločanju potrošnikov. Tam se ustvarjajo trendi, javno izražajo mnenja, vzdržuje komunikacija s strankami in pridobivajo nove stranke. Efektivno oglaševanje na socialnih omrežjih je težavno zaradi tega, ker se smernice tako hitro spreminjajo, orodja za marketing pa vsakodnevno nadgrajujejo. Če še tako poskušate biti v koraku s časom ter se izobraževati o družbenih omrežjih in spletnem marketingu, se lahko zgodi, da vam enostavno zmanjka časa ali pa nimate pravega znanja, da bi sami ustvarili dobro kampanjo. Zato se je pametno obrniti na strokovnjake za družbena omrežja, ki vse njihove lastnosti in skrivnosti dobro poznajo. V podjetju Vsi.si imamo izkušeno ekipo, ki profesionalno poskrbi za oglaševanje na socialnih omrežjih.

Družbena omrežja za podjetnike

Vaša blagovna znamka se rodi in umira na spletu. Če želite biti prepoznani in tudi cenjeni, morate imate kakovostno narejeno spletno stran in pa tudi profil na vsaj enem družbenem omrežju. Spletna vsebina bo ali privabila ali pa odbila obiskovalce. Osnova je zato poslovni profil, ki ima vse potrebne informacije in je redno posodobljen, če pa želite še povečati prepoznavnost in prodajo, pa stopi v igro oglaševanje na socialnih omrežjih. Njegova velika prednost je, da lahko zelo natančno targetirate uporabnike, ki jim želite predstaviti svoje vsebine, po drugi strani pa je tudi merjenje rezultatov (uspešnosti) na teh platformah najbolj natančno.

Instagram oglaševanje

Facebook in Instagram oglaševanje

Družbeni omrežji Facebook in Instagram sta dobro povezani, tako da ji lahko odlično dopolnjujete in kreirate vsebine za obe platformi. Osnova za podjetnike je poslovni profil na Instagramu, ki ga povežete z vašo stranjo na Facebooku. Nato lahko objave in oglase urejate prek orodij Facebook Creator Studio in Facebook Ads Manager. Družbeni omrežji skupaj uporablja na milijone ljudi po vsem svetu, tako da imate zelo velik "bazen" potencialnih strank. Z oglaševanjem se nato osredotočite na specifične ciljne skupine, ki jih je na Instagramu in Facebooku zelo preprosto najti.

Uporaba LinkedIna

Zelo pomembno družbeno omrežje za podjetnike je LinkedIn, saj gre za poslovno omrežje. Najbolj primerno je za B2B oglaševanje, s strateško segmentacijo uporabnikov bo sprejem sporočila zelo visok. LinkedIn je tudi krasna platforma za izobraževanje, povezovanje in pridobivanje uporabnih kontaktov iz panoge, v kateri delujete.

LinkedIn