Optimizacija spletnih strani

SEO optimizacija spletne strani in spletnih trgovin 

Kratica SEO, ki prihaja iz besedne zveze Search Engine Optimization, je v slovenščino prevedena kot optimizacija spletnih strani za iskalnike. Poenostavljeno to pomeni, da s SEO optimizacijo spletnih trgovin in spletne strani poskrbimo za čim boljšo uvrstitev spletne strani med organskimi ali neplačanimi rezultati iskanja na spletnem iskalniku Google in ostalih spletnih iskalnikih, doma in po svetu.

Pomen in namen SEO optimizacije spletnih strani

Optimizacija spletnih strani, pomeni uporabo tehnik in vzvodov, ki bodo pripomogli, da se bo vaša spletna stran nahajal an prvih mestih med rezultati na spletnih iskalnikih. Vsi glavni spletni iskalniki med katere spadajo Google, Bing in Yahoo, delujejo na osnovi rangiranja posameznih iskanih besed ali besednih zvez. Višje kot je vaša spletna stran na tej lestvici za vam relevantno besedno zvezo, večji bo obisk na vaši spletni strani. Od tu naprej pa je za obiskovalce spletne strani pomembna še uporabniška izkušnja, ki je sestavljena iz všečnosti dizajna ter preglednosti / uporabnosti / enostavnosti strani.

Optimizacija spletnih trgovin za povečanje obiska strani

SEO optimizacija spletnih strani in spletne trgovine nam torej omogoča povečanje obiska spletne stani, ne glede na vrsto produkta ali panogo dela.

Vsi poznamo Google Ads, ki nam omogoča za določeno ceno na klik postaviti še tako slabo spletno stran na sam vrh iskalnika. Razlika med plačljivim oglaševanjem spletne strani in SEO optimizacijo je v tem, da vas slednja finančno ne obremenjuje z vsakim klikom na stran. Zagotavlja tudi, da so obiskovalci spletne strani večinoma tisti, ki so na vašo spletno stran tudi želeli priti.

Pomen in namen SEO

Zakaj je SEO danes tako pomemben

Zakaj je SEO optimizacija strani danes tako pomembena

Optimizacija spletnih strani in spletne trgovine postaja bolj in bolj pomembna iz dneva v dan. Statistike kažejo, da v današnji poplavi enostavno pridobljenih podatkov in ponudb tudi iskalci na spletu v iskanje vložijo vedno manj časa. Največji odstotek uporabnikov si pogleda le prvo stran zadetkov na spletnem iskalniku, medtem ko se obisk od druge do pete strani potencialno znižuje. V kolikor je vaša spletna stran med zadetki šele na šesti strani ali celo nižje, pa to deluje skoraj tako, kot da spletne strani niti ne bi imeli. Optimizacija spletne strani ali optimizacija spletnih trgovin s podjetjem Vsi.si .d.o.o., Ljubljana, pa pomeni prav to, da vas po ugodni ceni postavimo na prva mesta na Google, torej pred spletne strani vaših konkurentov

Torej, višje kot je vaša spletna stran uvrščena, večja je njena vidnost in posledično njen obisk.

Spletni marketing

Potek optimizacije spletnih strani in trgovin za iskalnike

Če želimo, da bi bila vaša spletna stran na prvih mestih spletnih iskalnikov, moramo prilagoditi njeno vsebino, kodo strani,.... ter ostale elemente tako, da bo všečna algoritmom, ki jih spletni iskalniki uporabljajo.

 • Priprava ključnih besed za optimizacijo spletnih strani in trgovin
 • Priprava spletnih vsebin in gradiv za optimizacijo spletnih trgovin in strani
 • Optimizacija HTML kode spletnih strani in trgovin
 • Pravilen vnos spletnih vsebin v CMS z uporabo vseh meta oznak za optimizacijo spletnih strani
 • SEO optimizacija in grajenje internih povezav spletnih strani
 • SEO optimizacija slik in drugih materialov spletnih strani in trgovin
 • SEO optimizacija in grajenje zunanjih povezav is družbenih omrežij na spletne strani
 • Grajenje povezav iz spletnih strani, ki imajo visoko avtoriteto spletne strani
 • SEO optimizacija in grajenje povezav iz vsebinsko sorodnih spletnih strani, ki se visoko umeščajo v Google
 • Analiza rezultatov optimizacije spletnih strani in spletnih trgovin
 • Analiza optimizacije spletnih strani vaše konkurence

Kaj je optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani in priprava besednih zvez

Prvi korak SEO optimizacija spletne trgovine ali optimizacije spletnih strani je priprava aključnih besed in besednih zvez, ki jih vaš kupec vpiše v spletni iskalnik Google.

Ključne besede: Najenostavnejši in en izmed najbolj pomembnih dejavnikov so prav gotovo dobro izbrane in za podjetje oziroma dejavnost relevantne ključne besede. Običajno to predstavlja od 5 do 10 osnovnih ključnih besed, ki se jih je seveda lahko razširi v tako imenovane besedne zveze ali s tujko Long Tail Keywords. S ključnimi besedami lahko iskalnik (primer: Google) izbere med vsemi obstoječimi spletnimi stranmi le tiste, ki ponujajo želeno dejavnost. Osnova optimizacije spletne strani je, uporaba besed in besednih zvez v tekstih na spletnih straneh. Torej, če boste v iskalnik vpisali popravilo čevljev, vam bo spletni iskalnik prikazal le spletne strani, ki nudijo popravila čevljev. 

SEO optimizacija naslovov spletne strani

Meta naslovi: Naslovi spletnih strani so prav gotovo tako pomembni, kot je za bralca pomemben naslov knjige. Sam naslov velikokrat predstavlja kratek opis vsebine na strani. Čeprav naslovov velikokrat ne vidimo, saj so skriti v kodi, pa jih algoritem tako kot ostalo vsebino na strani redno pregleduje. Optimizacija spletnih strani poteka vse od nastanka Google spletnega iskalnika, naslovi pa so v procesu optimizacije strani zelo pomembni

Preverite zakaj so cene optimizacije strani pri nas ugodne

Potek optimizacije

Gradnja povezav

Optimizacija vsebin spletnih strani in trgovin

Vsebina: Optimizacija vsebin spletnih strani in trgovin je ključnega pomena, saj Google pravi "Vsebina je kralj" Vsebina same spletne strani mora biti relevantna in končnemu kupcu nuditi želene informacije. Kot že omenjeno, algoritmi iskalnikov vsebino spletne strani tudi pregledajo, zato ne pozabite na dobro vsebino, ki bo dovolj kvalitetna, da bo obiskovalca spletne strani hrabrila, da jo prebere.

SEO optimizacija strani ali trgovine in grajenje povezav

Optimizacija spletnih strani in spletne trgovine je brez pomena, če Google spletne strani ne najde. Gradnja povezav oz. Link Building: Za lažjo predstavo vam bomo tu predstavili primer. Prebrali ste dobro vsebino na nekem blogu. Znotraj vsebine se nahaja povezava (link) na vašo spletno stran. Algoritem iskalnika sprva oceni, da je vsebina bloga dobra, in ker je na njem povezava na vaše spletne strani, oceni, da je najverjetneje tudi vsebina vaše spletne strani dobra. Tako se pozicija vaše spletne strani na iskalniku lahko zviša. Seveda bodite pozorni, kajti v kolikor je vsebina ali na zunanjih straneh ali na vaši spletni strani slaba, bo potek SEO optimizacije spletnih strani in optimizacije trgovin šel ravno v nasprotno smer od željenega. Torej optimizacija pozicije vaše strani z nepravilno uporabo Link Building-a lahko tudi padejo.

Preverite cene izdelave strani v Vsi.si.

Kako merimo uspešnost SEO optimizacije strani in trgovin

V podjetju Vsi.si poteka optimizacija spletnih strani in optimizacija spletnih trgovin na način, da v procesu SEO optimizacije, zgradimo bazo besednih zvez, preverimo pozicije spletnih strani, danes in jih skozi proces optimizacije spletne strani prevrjamo vsak mesec. Kot smo že omenili, se prvi znaki uspešne optimizacije kažejo na dobrih pozicijah na spletnih iskalnikih. Vendar to ni edini način merjenja uspešnosti SEO optimizacije spletne trgovine, spletne strani. Pomagamo si lahko s programi, ki analizirajo našo spletno stran in nam podajo aktualne podatke o tem, kako napreduje optimizacija spletne strani, koliko obiska smo na spletno stran pridobili po t.i. organski poti (preko iskalnikov). Malo boljše analize nam pokažejo ne le katero ključno besedo je obiskovalec uporabil, ko je iskal našo spletno stran, temveč tudi CTR (razmerje med prikazi spletne strani in kliki nanjo), čas obiska na naši spletni strani, število nakupov in obiskov trgovine ali obrazca za povpraševanje in še in še. V kolikor se ob SEO optimizaciji odločimo še za Google Ads, dobra pozicija strani vpliva tudi na ugodnejšo ceno klika na oglas..

Preverite cenik optimizacije v podjetju Vsi.si d.o.o.

Kako merimo uspešnost SEO

Optimizacija spletne trgovine in SEO spletnih strani

Dobre lastnosti SEO optimizacije spletne strani za iskalnike

Slabe lastnosti SEO optimizacije spletne strani za iskalnike

SEO Optimizacija spletnih strani in optimizacija spletne trgovine je proces, ki s pravilnim pristopom nudi najcenejši ciljni obisk, torej na vašo spletno stran ali spletno trgovino pripelje kupce, ki iščejo tačno to kar vi ponujate. Optimizacija spletnih strani in spletnih trgovin daje realno vrednost vašim spletnim projektom. Še tako moderna in lepa spletna stran, brez optimizacije spletne strani nima nobene vrednosti. Kupci pogosto sprašujejo za cenik, toda kakšna je cena lepe strani, ki nima prvih pozicij na Google?

Kontaktirajte nas

SEO optimizacija spletne trgovine in optimizacija spletnih trgovin je proces. Konkurenca na spletu je iz tedna v teden močnejša, zato so na spletu prvi tisti, ki vlagajo v optimizacijo spletnih strani. Nemogoče je konkurenco prehiteti v trenutku, ampak v podjetju Vsi.si smo razvili vzvod, ki nam omogoča da lahko po ugodni ceni prehitimo tite, ki so v splet vložili veliko, cenik jej tako ugoden, da lahko tudi mikro podjetja prehitijo spletne velikane, ki se moči spletnega marketinga že močno zavedajo. Želite biti tudi vi 1. na Google?

Kontaktirajte nas