Internetni marketing

PRVI KORAK V INTERNET MARKETING ALI SPLETNI MARKETING JE ISKALNI MARKETING

Internetni marketingUporabniki interneta uporabljajo spletne iskalnike kot sta v Sloveniji Google in Najdi .si, da poiščejo prvo informacijo in da se na ta način lažje odločijo za nakup. Prvi korak v internet marketing ali spletni marketing je tako iskalni marketing, kar pomeni, da podrobno raziščemo kaj vaši potencialni kupci oziroma stranke iščejo. Le ta pot vodi v uspeh spletne strani. V podjetju VSISI  d.o.o. posvetimo  temu koraku internet marketinga še poseben pomen in veliko energije. Pohvalimo pa se lahko tudi že z lastno bazo iskalnih besed in fraz, ki smo jih ustvarili v svojem  triletnem obstoju.

ISKALNI MARKETING - VEČ

Internet marketing z dvigovanjem ciljnega obiska

Baza besed nam prav nič ne pomaga, če teh ljudi, ki dnevno uporabljajo internetne iskalnike ne zvabimo na vašo spletno stran. Večina uporabnikov spleta vpiše nek iskalni kriterij v Google ali drug iskalnik in pogleda samo nekatere izmed prvih deset zadetkov na prvi strani. Drži pravilo, da če s svojo internet stranjo niste na prvi strani je skoraj tako, kot da vas na spletu ni, pomeni na vašo spletno stran zatavajo le redki in najbolj vztrajni. Obstajata dva načina generiranja ciljnega obiska:

  • Spletni marketing z zakupom ključnih besed
  • Spletni marketing z optimizacijo spletne strani

Internet marketing z zakupom ključnih besed

Internetni in iskalni marketingZakup ključnih besed pomeni, da želene fraze za katere se želite postaviti na prva mesta zakupite in obiskovalce plačujete na klik. Če je ta oglaševalska akcija pravilno postavljena, lahko pričnete ustvarjati plus še isti dan, ko se odločite, da postavite to akcijo. Google deluje tako, da v kolikor mu daste 1€ vam vrne večkratnik tega. Internet marketing (spletni marketing) pa ni zgolj zakup besed, ampak je treba takšno oglaševalsko kampanjo vezati na pravilen način. V tej točki večina ponudnikov pade, saj bodisi tega ne znajo ali pa vam prodajo fraze pri katerih gledajo bolj na svojo korist kot pa na vašo. Zakup ključnih besed ima sicer prednost, da lahko pričnete ustvarjati profit v istem trenutku, ko se za zakup odločite, vendar je isti razlog tudi slabost saj brž, ko ne plačujete več obiskovalcev na klik, vaš prihodek tudi usahne. Kakšna naj bo torej vaša investicija v internet marketing z zakupom ključnih besed? Če je kampanja pravilna, potem drži pravilo: več kot investiraš več dobiš. Prepustite spletni marketing podjetju, ki se izobražuje za-to, torej nam!

Internet marketing z optimizacijo spletne strani

Optimizacija spletne strani pomeni, da se na spletni strani uporabi znanja in tehnologije po zahtevah in normativih GOOGLA in ostalih internetnih iskalnikov. S pravo tehnologijo in tehniko se je možno postaviti med organske zadetke, torej ne plačljive zadetke, ki so na prvi strani iskalnih zadetkov, torej med top 10. Spletni marketing z optimizacijo ima sicer slabost v primerjavi z zakupom, saj je optimizacija proces, ki traja tudi več mesecev, da se prebijete na prva mesta, je pa tudi res, da ko si enkrat prvi na GOOGLE, te mora prehiteti 10 konkurenčnih spletnih strani, da padete s prve strani. Internet marketing z optimizacijo je po naših izkušnjah sicer cenejši od zakupa besed, če delaš na pravi način. V vsakem primeru vas obiskovalec spletne strani danes že stane, če je internet marketing pravilen pa obiskovalec za vas ni in ne sme biti strošek. Prepustite internet marketing podjetju, ki se izobražuje, podjetju ki sledi zahtevam GOOGLA in ostalih iskalnikov in glede na te zahteve razvija produkte, torej nam!

Internet marketing ciljnih podstrani: «LANDING PAGES STRATEGY«

Do tu smo naredili vse prav. Raziskali smo bazo besed za te fraze generiramo visok ciljni obisk, kar pomeni, da je na vaši strani dnevno dovolj potencialnih kupcev ali strank.Spletni marketing ciljnih podstrani pomeni, da s primernimi tehnikami obiskovalce vaše spletne strani prepričamo v akcijo. Akcija pomeni nakup, klic ali da nam podarijo svoje podatke ime, priimek, telefon,…. Običajno za kaj takega obiskovalec potrebuje vzrok, zato moramo poskrbeti, da bo obiskovalec vaše spletne strani imel razlog, da vas pokliče ali, da vam pošlje osebne podatke, ki so posledica vaše izvirnosti v ponudbi in ideje. Podjetje Vsisi d.o.o. razpolaga z več 1000 uspešnimi primeri, kaj na spletu deluje, zato prepustite internet marketing podjetju, ki dnevno spremlja novosti na področju ciljnih podstrani.

Internet marketing z email marketing tehnologijo

Ker delamo pravilno se vaša baza spletnih naslovov dnevno širi. E-mail naslove gradimo tako preko spletne strani, kot tudi v fizičnem svetu. Od obiskovalcev smo pridobili dovoljenje, da jih o morebitnih novostih obveščamo in hrabrimo k novim akcijam na naši strani ali k nakupu. Ogromno podjetij danes uporablja email tehnike za obveščanje uporabnikov interneta. V podjetju VSISI d.o.o. ponujamo najnovejše tehnologije na področju email marketinga, nudimo produkt, ki je integriran v spletno stran z napredno CRM bazo. Email marketing produkt omogoča natančno sledljivost vaše oglaševalske akcije, kdo je odprl vaš email, kakšen je odstotek klika na želeni link, kdo je ta email tudi posredoval...

Internet marketing in analiza spletnih strani

Bistvo internet marketinga je meriti rezultate, kot tudi pri klasičnem marketingu. Prednost INTERNET MARKETINGA je prav gotovo v merjenju rezultatov. Za dober in kvaliteten spletni marketing je nujno meriti rezultate. Sledimo obisku in vemo kaj je kupec ali potencialna stranka vpisala v Google, da je vstopil v vašo spletno stran. Vemo kaj tam stranke počnejo ter od kod nam bežijo iz spletne strani. Merimo lahko odstotke ljudi, ki so bili na strani in so se odločili za želeno akcijo,… skratka vse je merljivo, to pa je neulovljiva prednost internet marketinga pred klasičnim marketingom. Če smo vse do sem naredili pravilno, potem je treba poskrbeti le, da bo vaša spletna predstavitev ažurna ter da bodo novice sveže. Na ta način se bodo obiskovalci pričeli vračati na vašo spletno stran, le ti pa predstavljajo pomemben del vašega prihodka. Spletni marketing ni zastarel, pač pa je v razvoju, torej odločite se danes in preusmerite oglaševalska sredstav v spletni marketing.

Internet marketing z uporabo družabnih medijev

Zmeraj več ljudi se druži na spletu,spletni marketing na ta način pridobiva novo dimenzijo, saj postaja zelo pomembno, da v svoj plus uporabite tudi nove družabne medije kot so:

  • Spletni marketing na FACEBOOK-u
  • Spletni marketing na YOUTUBE-u
  • Spletni marketing s FORUMI
  • Spletni marketing z BLOGI
  • Spletni marketing na MYSPACE-u
  • IN DRUGE oblike sletnega marketinga

Internet marketing ali klasični marketing

Spletni marketing ima ogromno prednosti pred klasičnim marketingom, saj število uporabnikov spleta narašča. Ljudje gredo po prvo informacijo na splet, če tam ne najdejo vas, bodo tam prav gotovo našli vašega konkurenta. V Sloveniji v spletni marketing podjetja trenutno vlagajo cca. 4% marketinškega budžeta, v tujini je ta odstotek že pogosto preko 30%.  Zato ni napak, če se za internet marketing odločite danes. Internet marketing tako nudi idealno možnost, da prehitite podjetje, ki je fizično večje od vas. Ne verjemite vsakomur, zaupajte internet marketing tistim, ki vedo in znajo, torej nam. ( VSISI d.o.o. )