Kako ustvariti spletno stran

Kako ustvariti spletno stran za vaše podjetje?

Ustvarjanje nove spletne strani

Podjetniki se ob začetku poslovanja srečajo z vprašanjem, kako ustvariti spletno stran. Na to vprašanje je težko na hitro odgovoriti, saj je postavitev spletne strani kompleksen proces. Najprej gre za neke osnovne aktivnosti, s katerimi se pripravimo na samo postavitev spletne strani. To so npr. izbira ustreznega strežnika, registracija domene, izbira CMS-ja za urejanje spletnih strani in podobno. Nato pa sledi še izbira designa, ureditev menija z rubrikami in dodajanje konkretne vsebine.

Ko se odločate za ponudnika gostovanja spletne strani, dobro preučite vse možnosti, ki jih imate na razpolago. Preverite, kako kakovostno je gostovanje posameznega ponudnika, kakšne so cene in kakšno storitev vam omogoča. Dobro se je pozanimati tudi glede tega, kako odziven je ponudnik ob morebitnih težavah s strežnikom. Da boste vedeli, če lahko nanj računate, da bo v primeru nastanka težav te hitro razrešil.

O čem vse morate razmisliti v zvezi s postavitvijo spletne strani?

Vsekakor vam priporočamo, da se postavitve spletne strani ne lotite sami. Smiselno je, da to področje prepustite agenciji. Ta bo sam postopek izvedla profesionalno, vi pa boste imeli več časa za druge stvari. Vseeno pa je dobro, da se zavedate, kaj vse vključuje postavitev in vzdrževanje spletnih strani.

Izdelava spletnih strani

Registracija domene pomeni, da zakupite URL vaše spletne strani. Preveriti morate, če je želeno ime že zasedeno. Podjetja se največkrat odločajo za domeno, ki predstavlja ime njihovega podjetja. Ni pa to nujno. Je pa vsekakor bolje za samo prepoznavost vašega podjetja in skladnost podatkov.

Poleg same postavitve je pomembno tudi vzdrževanje spletnih strani. Gre za to, da stalno preverjate, če stran dobro deluje, če je hitra. Če prihaja do kakšnih napak, morate hitro ukrepati in najti rešitev, da boste napako odpravili, sicer bo uporabniška izkušnja obiskovalcev zelo upadla.

Če se boste postavitve spletne strani lotili sami, se lahko odločite za brezplačne spletne strani. Vendar pa je treba poudariti, da to ni najboljša možnost. Take strani lahko sicer pridobite na dokaj hiter in enostaven način, vendar pa vam ne bodo zagotavljale dobrega ugleda vašega podjetja, saj brezplačna spletna stran dostikrat ne izgleda najbolj profesionalno.

Pri gostovanju spletne strani imate več možnosti. Lahko se odločite za deljeno gostovanje še s kakšnim podjetjem ali pa imate lastni strežnik. Ta bo seveda bistveno dražji, bo pa tudi hitreje deloval in bo vašim strankam omogočil boljšo kakovost storitve.