Nova spletna stran

Nova spletna stran ob začetku poslovanja

Nova spletna stran ob začetku poslovanja je v današnjih časih skoraj nuja. Pravijo, da podjetje ne obstaja, če ga ni na spletu. Čeprav vam gre mogoče dobro pri pridobivanju novih strank od ust do ust, pa je tudi za ohranjanje odnosov z obstoječimi strankami dobro, če lahko prek spleta preverijo vaše kontaktne podatke, aktualno ponudbo in pridobijo druge informacije.

Izdelovanje spletne strani

Kako torej narediti spletno stran? Priporočljivo je, da te aktivnosti prepustite kateri od agencij, ki se ukvarja z digitalnim marketingom. Vseeno pa je dobro, da se prej pozanimate kako poteka samostojna izdelava spletnih strani. Prvi korak je, da si zagotovite strežnik, s katerim bo spletna stran povezana. Nekateri strežniki so cenovno dostopnejši, ampak praviloma tudi manj zanesljivi in omogočajo manj prilagodljivosti. Hkrati je zaradi njih lahko delovanje spletnih strani upočasnjeno. Če nameravate postaviti spletno stran za tuje trge, morate biti pozorni na to, da bo strežnik dobro deloval tudi pri dostopu iz tujih držav.

Zakupiti morate tudi domeno. Gre za URL naslov vaše spletne strani. Večinoma gre za ime, ki je enako imenu podjetja. Ni pa nujno. Lahko imate kot podjetje več spletnih trgovin in za vsako svojo spletno stran. Če se boste povezali z agencijo, vam bo ta izdelala spletno stran po meri.

Napotki za samostojno izdelavo spletnih strani

Nekateri podjetniki se odločijo, da bodo spletno stran izdelali sami. To je sicer tvegana poteza, spletna stran izdelana na tak način ni tako profesionalna. Vseeno pa ta možnost obstaja. Boste morali pa precej časa posvetiti iskanju informacij, ki vam bodo pomagale, da se boste usposobili za to.Postavitev spletne strani

Večina tistih, ki se odločijo, da bodo sami izdelali spletno stran po meri, se odloči za uporabo Wordpressa. Ta nudi izbiro med različnimi temami, ki jih lahko uporabite. Hkrati pa je uporaba tega CMS-ja preprosta in vam bo omogočila samostojno dodajanje vsebin in urejanje spletnih strani.

Če boste izdelali spletno stran za tuje trge, boste morali spletno stran prevesti tudi v druge jezike. Prevod je treba izvesti vsaj v angleški jezik. Lahko pa tudi v druge jezike, da bodo uporabniki iz drugih držav še bolj razumeli, s čim se ukvarjate.

Samostojna izdelava spletnih strani je precejšnja časovna investicija. Če bi ta čas raje posvetili ukvarjanju z vašo osnovno dejavnostjo, je vsekakor bolje, če načrtovanje nove spletne strani prepustite strokovnjakom. Vi pa boste medtem v miru naredili druge stvari, ki so potrebne v sklopu vašega poslovanja. Hkrati bo spletna stran tako bolj profesionalna.