Optimizacija spletne strani

Kaj je optimizacija spletne strani oziroma SEO?

Optimizacija spletnih straniOptimizacija spletne strani je razlog, da je vaša stran na prvih pozicijah rezultatov iskanj na Google ali Najdi.si, ko nekdo vnese iskalni pojem ali poizvedbo. Večina uporabnikov pregleda le prvih nekaj povezav in zelo redko sploh obiščejo drugo stran rezultatov. Kaj to pomeni za vas in vaše podjetje? Da izgubljate ogromno število potencialnih strank, ki vas na spletu ne najdejo in najbrž niti ne vejo, da obstajate. Z dolgoročno optmizacijo bomo v podjetju Vsi.si poskrbeli, da se boste zavihteli na prvo stran v Googlu. Postali boste vidni in obisk vaše strani se bo znatno povečal. 

Če se sprašujete, zakaj so nekatere spletne strani na prvi strani rezultatov iskanj in nekatere šele na petdesetem, je odgovor v optimizaciji. Le-ta se lahko izvaja:

  • na sami strani (on-site SEO) s pomočjo preoblikovanja vsebin, meta opisov in naslovov, da bodo vsebovali kar največ ključnih besed oziroma fraz
  • izven strani (off-site) na podpornih blogih in sicer s pomočjo kvalitetnih in premišljeno napisanih člankov

SEO je ena izmed osnov digitalnega marketinga. Google in ostali iskalniki imajo svoje algoritme, s katerimi analizirajo posamezne strani in se "odločijo", kako relevantne so. Bolje kot jih algoritem oceni, višje so na seznamu rezultatov. Dobra optimizacija je torej osnova, da bo vaša spletna stran donosna. Kot dodatno storitev lahko uporabite tudi oglaševanje na socialnih omrežjih ali preko Google Adwords. S kombinacijo organskih in plačanih pozicij boste dosegli kar največji možni obisk s strani zainteresiranih kupcev. 

Vas zanima optimizacija vaše spletne strani?

V podjetju Vsi.si smo razvili orodje, ki nas odločilno loči od konkurence. Na ta način je Google optimizacija še hitrejša in uspešnejša. Poslovni imenik www.vsi.si zagotavlja enostavno grajenje povezav oziroma tako imenovani link-building. 

Pokličite 05 907 59 28  ali pošljite mail na info@vsi.si  Ekipa podjetja VSISI d.o.o.