Zakup ključnih besed

Zakup ključnih besedIzdelava spletne strani ni več dovolj, odločiti se morate za internetni  marketing. Internetni marketing je prišel v fazo v kateri podjetja oziroma lastniki spletnih strani nimate več brezplačnega obiska svoje spletne strani. V vsakem primeru brez obiska ni povpraševanj in brez povpraševanj ni prodaje. Spletna stran, ki za izbran iskalni kriterij ni na prvi strani zadetkov, tako na GOOGLE,  kot na NAJDI ali na kateremkoli drugem iskalniku, ne ustvarja ustreznega obiska in posledično ne nosi prodaje. Obstajata dva načina, da se postavite na prva mesta: ZAKUP KLJUČNIH BESED ali OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI tako imenovana »SEO«.

 

ZAKUP KLJUČNIH BESED

Zakup ključnih besed je rešitev, ki vam omogoči, da se tudi s slabšo spletno stranjo postavite na prva mesta, obisk spletne strani pa lahko začnete ustvarjati še isti trenutek, ko se za zakup odločite. Dolgoročno je  rešitev zakupa ključnih besed lahko zelo draga, saj  na Google oglaševanje poteka zakup po modelu licitacije. Licitacija pomeni, da se s konkurenco oglaševalcev strošek obiska povečuje. Na kratko, več kot vas oglašuje za iste fraze, večji bo strošek klika ali obiska. Seveda je tudi pri Google kampanji potrebno precej znanja, da bo le ta donosna. Zakup ključnih besed lahko naredite sami, lahko pa to delo prepustite nekomu, ki se dela da  zna ali pa prepustite to podjetju VSISI d.o.o. WSI FRANŠIZIJ, ki zagotovo ve in zna.

 

OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI »SEO«

Optimizacija spletne strani je proces. Google in ostali internetni iskalniki, delujejo tako, da pajki ali roboti Googla obiščejo vašo spletno stran in vašo spletno stran  na podlagi HTML kode umestijo na ustrezno mesto med iskalne zadetke. Več je kriterijev zakaj je neka spletna stran prva na Google in zakaj se neke strani izgubijo v masi spletnih strani in jih pravzaprav pod pomembnimi frazami ni mogoče najti. Vsekakor je pri pozicijah vaše spletne strani zelo pomembna že sama izdelava spletne strani. Če bo le ta narejena  z napačno tehnologijo, se bo vaša spletna stran izgubila ali pa se boste morali odločiti za oglaševanje na GOOGLE. Izdelava spletne strani je ključna kako donosna bo vaša spletna stran, saj bo le-ta vredna toliko, kolikor kvalitetnega obiska bo nosila. Ko izdelate spletno stran lahko ta nosi nič obiska zaradi pozicij ali pa ogromno obiska. Veliko podjetij naredi spletno stran in zaradi neznanja ali zato, ker so slabo vodeni s strani izdelovalca spletnih strani, nimajo dobrih pozicij na iskalnikih, kar pomeni, da je stran neprofitna. Ko se zavejo, da biti na prvih mestih je nekaj kar morajo biti se odločijo za optimizacijo spletne strani. Takrat šele ugotovijo, da se jim bo strošek bistveno povečal, saj bo potrebno predelati tekste, pogosto pa bo potrebno zamenjati tudi produkt s katerim je zgrajena spletna stran ali pa tehnologijo, oziroma programski jezik. Ker je optimizacija spletne strani proces, je potrebno, da se na vaši strani delajo dnevne ali vsaj tedenske aktivnosti s ciljem prvih pozicij na GOOGLE ali na NAJDI. Tudi pri tem lahko optimizacijo spletne strani prepustite nekomu, ki misli, da ve in se pretvarja, da ve, ali podjetju Vsisi d.o.o., v katerem so na številnih primerih potrdili znanje na področju optimizacije spletne strani in internetnega marketinga.