Digitalni marketing

Digitalni marketing odpira nova področja trženja

Ljudje vedno več časa preživljamo pred računalniki, na spletu, predvsem pa imamo nenehno opravka s pametnimi telefoni, kar seveda pomeni, da smo v živo vedno težje dosegljivi, predvsem pa “analogno” oglaševalcem nič več ne nudimo toliko informacij o svojih interesih kot nekdaj.

Digitalni marketing omogoča, da podjetje doseže uporabnika, v trenutku, ko le-ta išče določen izdelek. V primerjavi z oglaševanjem s pomočjo televizije, radia in jumbo plakatov, zagotavlja, da so marketinške kampanje usmerjene v uporabnike, ki ustrezajo določenim demografskim, geografskim,  ali interesnim podatkom ter jih na ta način prilagaja glede na njihovo starost, spol, lokacijo, napravo, interese in pretekla dejanja. Digitalno oglaševanje je torej bolj relevantno za končne uporabnike, ki naletijo na oglas, ki ustreza njihovim trenutnim zanimanjem in interesom, posledično pa tudi učinkovitejše. Podjetje namreč za vse tiste, ki ne ustrezajo profilu ne plačuje, saj lahko s ciljanjem, ki ga digitalnim kanali omogočajo, v veliki meri izloči vse neprimerne uporabnike, obenem pa se s pomočjo spletne analitike tudi uči, kdo bolje reagira na ponudbe in vsebino.

Vedno obstajajo podatki o tem, kako pogosto določen oglas doseže klik, koliko stane pridobitev nove stranke in koliko ponovna prodaja. S pomočjo tovrstnih podatkov lahko digitalni marketing uporabite tam, kjer so rezultati najboljši, hkrati pa tam, kjer niso, načine spremenite.

Email marketing

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je eden izmed najbolj zahtevnih procesov na področju digitalnega marketinga. Gre za pridobivanje obiskovalcev s pomočjo doseganja visokih organskih položajev na iskalnikih, zaradi katerih podjetja dosegajo uporabnike v istem trenutku, ko se ti zanimajo za njihovo ponudbo. Tako pridobljeni  “lead-i” se kasneje lahko z namenom pridobivanja novih kupcev obdelujejo s pomočjo ponovnega trženja in e-poštnih “autoresponder-jev”. Optimizacija je nekoliko dolgotrajen a zanesljiv postopek, v katerega dandanes podjetja vlagajo visoke zneske in na ta način proizvajajo vedno več kakovostne vsebine, ki jim omogoča, da dosegajo višje položaje.

Email marketing

Elektronska pošta vsem najnovejšim tehnologijam navkljub, še vedno velja za najučinkovitejši direktni kanal tržnega komuniciranja. Gre za enega izmed najcenejših načinov naslavljanja ciljnega občinstva, ki pa običajno cilja na najrelevantnejše potencialne kupce, ki so lahko, bodisi ljudje, ki so pri vas že kupovali ali pa zgolj izrazili konkreten interes za vaše storitve oz. izdelke. Zlasti za vse, ki že imate bazo kontaktov, pridobljenih skladno z uredbo GDPR, email marketing predstavlja veliko priložnost.

Vendar pa način naslavljanja naročnikov, časovna frekvenca in vsebina marketinških sporočil nikakor niso zanemarljivi, saj igrajo odločilno vlogo pri uspešnosti email marketinške kampanje. Pri ustvarjanju idealnega ravnovesja med naštetim vam bo z veseljem pomagala tudi naša digitalna agencija Vsi.si, kjer vsako stranko obravnavamo povsem individualno in pri tem dosledno upoštevamo vse njene želje.