Google oglasi

Google oglasi lahko pripomorejo k uspešnosti vašega podjetja

Google oglaševanjeNahajamo se v obdobju sunkovitega tehnološkega vzpona, kar pomeni, da nas na vsakem koraku spremljajo pametni telefoni, video reklame, e-mail marketing in nenehno novi trendi na področju oglaševanja. Oglaševanje na internetu je cenovno ugodnejše od ostalih oblik, saj so vsa vložena sredstva namenjena oglasom, prikazovanim natanko določeni ciljni skupini, ki pa nikoli ne zajema prav vseh potrošnikov, kot bi si lahko predstavljali, navajeni reklam na radiu in televiziji. Na internetu obstaja možnost jasne definicije o tem, kdo vaše izdelke že kupuje, oziroma za koga pričakujete, da jih še bo. Ciljna skupina se definira glede na spol vaših kupcev, njihovo starostno skupino, interese, čas prisotnosti na spletu, njihova zanimanja, navade itd. Vaš vložek je na tak način veliko bolj racionalno porabljen, saj omogoča, da z oglasi dosežete ljudi, za katere menite, da bi lahko postali vaši kupci.

Glavni vir informacij in torej bistveni element vsake digitalne strategije je danes za večino potrošnikov Google. Google Ads, s svojim nenehno razvijajočim se naborom orodij, podjetjem omogoča, da svoje potrošnike targetirajo na najpomembnejših stičnih točkah v njihovem procesu odločanja. S široko paleto orodij Google ponuja številne načine za doseganje ciljne skupine, kot so oglaševanje na spletnem iskalniku (Search Advertising), prikazno omrežje (Google Display Network) in ponovno trženje (Remarketing). Vendar pa vsa orodja še zdaleč niso primerna za vse faze procesa odločanja potrošnikov, kar pomeni, da sam proces izbire zahteva nekoliko poznavanja na tem področju.

Oglaševanje spletne trgovine

Oglaševanje spletne trgovine na spletnih medijih (preko plačljivih možnosti) delimo na oglaševanje na Googlu, družabnih omrežjih, oglaševanje trgovine z oglasnimi pasicami in remarketing oglaševanje. Poznamo tudi možnosti brez plačevanja za oglase, kot so večanje vidnosti spletne trgovine s SEO optimizacijo in promocija spletne trgovine na spletnih mestih, ki omogočajo (brezplačno) promocijo.

V podjetju Vsi.si za pomoč spletnim trgovinam pri večanju prodaje artiklov uporabljamo Google Shopping kampanje, ki predstavljajo odličen način oglaševanja posameznih produktov na Google iskalniku. Omenjeni princip je primeren predvsem za večje tuje trge.

Oglaševanje spletne trgovine

Uspešno oglaševanje spletne strani na internetu

Da bi se prikazali kot kredibilno podjetje, priprava spletne strani zahteva kvalitetno izdelavo in sodoben ter uporaben dizajn, vendar pa na žalost vse to prav nič ne zaleže, če vaša spletna stran ni dovolj obiskana. Dober obisk si lahko zagotovite z organskimi pozicijami na Googlu (posledica kvalitetne, pogosto dolgoročne optimizacije) ali oglaševanjem. Google Ads oglaševanje velja za eno bolj priljubljenih, saj uporablja daleč najpopularnejši iskalnik. Kot smo že omenili, lahko zelo natančno določimo določene ciljne skupine potrošnikov (spol, starost, kraj bivanja ali naprava, ki jo ljudje uporabljajo). Ker so jim na ta način oglasi ponujeni v trenutku iskalne poizvedbe, gre pravzaprav za nekakšen odgovor na njihovo informacijsko potrebo. Tovrstni oglasi niso slučajni, temveč prilagojeni iskanju posameznika, kar pa pomeni, da obstaja realna verjetnost klika in dejanskega nakupa.