Spletni marketing

Spletni marketing postopoma prehiteva klasične oblike trženja

Pojem marketing v sodobnem času dobiva nove razsežnosti, saj z razvojem digitalizacije, interneta in sodobnih komunikacijskih poti, v ospredje prihaja digitalni marketing.

Na prelomu dvajsetega stoletja se je zgodil izjemen razvoj tehnologije. Pojav računalnikov, interneta, mobilne telefonije, spletnih korporacij, kot so Google, Facebook, Amazon ipd.,  je popolnoma spremenil naše življenjske navade, saj si življenja in delovanja v družbi brez uporabe modernih komunikacijskih sredstev sploh več ne znamo predstavljati. Sodobna tehnologija pa je prav tako spremenila prodajne poti in oglaševalske kanale, saj je sodobnega kupca, vpetega v digitalni svet, potrebno nagovoriti drugače.

Video marketingPod spletni marketing prištevamo vrsto različnih aktivnosti, ki jih na spletu izvajamo z namenom trženja produktov in storitev. Za razliko od ostalih oblik marketinga (jumbo plakati, radio,..), nam ta omogoča natančno spremljanje marketinških aktivnosti in merjenje rezultatov. Marketinške agencije najpogosteje uporabljajo kanale kot so Google Ads, optimizacijo spletnih strani (SEO), e poštni marketing, marketing preko družabnih omrežij (LinkedIn, Instagram, Pinterest,…), Facebook oglaševanje in video marketing (YouTube). Tovrstna oblika trženja med vsemi oblikami oglaševanja zagotavlja najboljše rezultate, saj omogoča zelo natančno spremljanje rezultatov.

Remarketing ali ponovno trženje je metoda, s katero poskušamo naše produkte ali storitve tržiti obiskovalcem, ki so v preteklosti našo spletno stran ali spletno trgovino že obiskali. Kot takšna omogoča nastavitve, ki poskrbijo za to, da se oglasi in vsebine že obiskane spletne strani obiskovalcem prikazujejo še več mesecev po obisku.

V podjetju VSI.SI d.o.o. ne verjamemo, da edino pravilno pot predstavljajo le že obstoječe norme. Na podlagi lastnih izkušnje in napak vedno znova izbiramo svojo pot in postavljamo unikatne temelje, na katerih gradimo podjetje kakršno smo in kakršno želimo biti v prihodnosti. Naš cilj je nuditi popoln spekter storitev digitalnega marketinga, razviti marketinško strategijo za vsako podjetje posebej, odpreti tuje trge malim in velikim podjetjem ter jim dokazati, da lahko s pravilnimi prijemi digitalnega marketinga splet postane njihov najmočnejši zaveznik in odlično orodje za pridobivanje strank in kontaktov.

Mobilni marketing

Spletni marketing

Vodilni marketinški guruji danes mobilni telefon označujejo kot sedmi masovni medij. Razlog za to je očiten. Je namreč oseben, priročen, interaktiven, hkrati pa množično prisoten. Ljudje smo se že navadili na to, da v elektronski poštni nabiralnik dobimo nekaj neželenih sporočil, vendar pa gre v primeru mobilnega telefona za popolnoma drugačno stvar, saj je prejeta mobilna sporočila, v primerjavi z elektronsko pošto mnogo težje ignorirati.

Za mobilni marketing se dandanes sicer v prvi vrsti odločajo večja podjetja, vendar pa je prav tako primeren za srednje velika, majhna, ali celo start up podjetja, saj zaradi svojega širokega spektra uporabnosti in nizkih stroškov predstavlja dobro priložnost tudi za vse tiste, ki se šele uveljavljajo na trgu.