Spletni marketing

Spletni marketing za nagovor naših (potencialnih) strank

Digitalno oglaševanje

Spletni marketing oziroma marketing, ki se ga načrtuje prek spleta, je čedalje bolj pomemben način oglaševanja. Vsak podjetnik bi moral pridobiti vsaj osnove, kako se lotiti tega področja in se povezati z ljudmi, ki imajo to področje v malem prstu. Spletno trženje ima številne prednosti pred klasičnim oglaševanjem. Lahko določimo, komu se bodo oglasi prikazovali. Lahko izdelamo tudi več oglasov za različne ciljne skupine. Trženje prek spleta nam omogoča, da se poslužujemo orodja personalizacije in se z vsebino prilagodimo potrebam posameznih strank ter jih nagovorimo na bolj oseben način.

Ljudje čedalje več časa preživimo na socialnih omrežjih. Družbena omrežja so za podjetnike tako učinkovit kanal, kjer lahko načrtujejo svoje oglasne kampanje. Stranke lahko obveščajo o aktualni ponudbi in jim ponudijo informativne vsebine, ki bi jih lahko zanimale. S tem si pridobijo njihovo naklonjenost. Oglaševanje na družbenih omrežjih ima številne prednosti. Pri kreiranju oglasa je namreč možno določiti, kdo bo videl prikazan oglas. Kakšna bo starost teh oseb, njihov spol in interesi?

Merjenje uspeha trženja preko spleta

Prednosti spletnega marketinga so tudi v tem, da lahko večinoma hitro preverimo rezultate. Če oglašujemo na družbenih omrežjih, lahko vidimo, kolikim ljudem je bil oglas prikazan in kako so se nanj odzvali. Je bil oglas všečkan ali komentiran? So kupci sledili pripeti povezavi in obiskovali vašo spletno stran, da bi preverili ponudbo?

Spletna analitika

Družbena omrežja za podjetnike ponujajo širok nabor možnosti, ki jih le-ti lahko izkoristijo. Pozornost lahko pritegnejo s fotografijami, videi, nagradnimi igrami ali posebnimi ponudbami, ki so časovno omejene. Pri spletnem marketingu je ključnega pomena inovativnost in učenje iz napak. Ne smemo sklepati po sebi, ampak moramo pripraviti objave, ki bodo imele najboljši učinek na ljudi, ki jim želimo prodati naše storitve ali izdelke.

Uporabno orodje spletnega trženja je analitika. Ta nam namreč omogoča, da dobimo vpogled v to, kako našo spletno stran uporabljajo obiskovalci. Na kateri strani se najdlje zadržijo? Katere vsebine jih najbolj pritegnejo? Katera stran je tista, po obisku katere se najpogosteje odločijo, da bodo stran zapustili? Dobimo tudi vpogled v to, s katerih naprav obiskovalci pregledujejo spletno stran. Je to mobilni telefon, tablica ali računalnik? Ko preverimo vse parametre in dobimo podatke, bomo lažje načrtovali aktivnosti, s katerimi bomo izboljšali svojo spletno stran. Uvedli bomo lahko izboljšave, zaradi katerih se bodo obiskovalci spletne strani na tej zadržali dlje in opravili več aktivnosti.